Milletvekili Çelebi Açiklamasi '30 Agustos Milletimizin Bagimsizliginin Dünyaya Ilanidir.'

Agri Milletvekili Ekrem Çelebi, 30 Agustos Zafer Bayrami nedeniyle bir mesaj yayinladi.

Milletvekili Çelebi Açiklamasi '30 Agustos Milletimizin Bagimsizliginin Dünyaya Ilanidir.'
Milletvekili Ekrem Çelebi, yayinladigi mesajinda su ifadelere yer verdi:

“Milletimizin kendisini yok etmek isteyen güçlere karsi kazandigi 30 Agustos Zaferinin 99. yil dönümünü kutlamanin gurur ve onurunu yasiyoruz.

Kahraman ecdadimizin nice fedakârliklarla verdigi Istiklal mücadelesini bütün dünyaya haykirdigi ve sonucunu zaferle taçlandirdigi 30 Agustos tarihi; kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin sanli tarihinde açtigi altin bir sayfadir.

Malazgirt’le baslayan Anadolu’yu kendimize vatan kilma mücadelemizin asla bitmeyecegini her firsatta ilan ettik.

30 Agustos Zaferi de bu kararliligimizin bir örnegi, sartlar ne kadar zor olursa olsun basariya ulasma konusunda önümüzde daima açik bir yol bulundugunun isaretidir.

Kazanilan bu sanli zafer, bagimsiz ve hür olarak yasama iradesini ortaya koyan milletimizin en önemli kilometre taslarindan biri olmustur.

26 Agustos 1071’de kazanilan Malazgirt Zaferi Anadolu’nun kapilarini milletimize açtigi gibi Kurtulus Savasimizi zaferle taçlandiran 30 Agustos zaferi de Anadolu’nun ebedi olarak vatanimiz olmasini perçinlemistir.

Her bir zerresi sehit kanlariyla bezenmis mukaddes vatan topragimiz ve birligimiz ilelebet var olacaktir.

Bu duygularla, basta Baskomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armagan eden Istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarini, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlügü için canlarini seve seve veren tüm aziz sehitlerimizi rahmet, minnet ve sükranla aniyorum.”
Kaynak: İHA