Malatya'da Kent Protokolünden 30 Agustos Zafer Bayrami Mesaji

Malatya'da kent protokolü 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla mesaj yayimladi.

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, mesajinda, Türk milleti tarihinin zaferlerle dolu oldugunu belirtti.

Bagimsizligimizin simgesi 30 Agustos Zafer Bayrami'ni kutlarken basta Baskomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtulus Savasi'nda canini feda eden tüm silah arkadaslarini minnet ve saygiyla andiklarini aktaran Gürkan, "30 Agustos Zaferi, Birinci Dünya Savasi’nda yenik ve yorgun düsen Türk milletinin küllerinden yeniden dogarak, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altina almak isteyen devletlere karsi azmi, inanci, vatanseverligi ve kahramanligi ile kazandigi sanli bir zafer olarak tarihte yerini almistir. 30 Agustos, Atatürk'ün önderliginde milletimizin hür ve bagimsiz yasama iradesinin tüm dünyaya ilanidir." ifadelerini kullandi.

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakir ise Türk milletinin sanli ordusu ile birlikte yazdigi emsalsiz bir kahramanlik destani olan 30 Agustos Zafer Bayrami'nin 99. yil dönümünü, millet olarak hep birlikte kenetlenerek kutlamanin mutlulugunu ve sevincini yasadiklarini belirtti.

Bu zaferle milletin milli hakimiyet, birlik ve beraberlik anlayisi içerisinde kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere hiçbir sekilde bagimsizlik ve hürriyetinden ödün vermeyecegini, sonsuza kadar var olacagini gösterdigini kaydeden Çakir, "Bu onurlu tarihi bizlere armagan eden, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarini, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlügü için canlarini seve seve feda eden tüm aziz sehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve sükranla aniyor, tüm milletimizin, hemsehrilerimin ve sanli ordumuzun 30 Agustos Zafer Bayrami'ni en içten duygularimla kutluyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder ise 30 Agustos zaferinin 99. yil dönümünü kutlamanin onur ve gururunu yasadiklarini belirterek, "Bu topraklarda, sanli bayragimizin gölgesinde sonsuza kadar birlik ve kardeslik içinde yasayacagimizi bir kez daha tüm dünyaya haykiriyoruz. Bu bakimdan, 30 Agustos aziz milletimiz için çok özel bir anlam ve öneme sahiptir, hepimizin ortak bayramidir, hepimiz için bir iftihar vesilesidir." ifadelerini kullandi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ise tarihi zaferlerle dolu aziz milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliginde kazandigi büyük zaferin 99. yil dönümünü kutlamanin heyecan ve mutlulugunu yasadiklarini kaydetti.

CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba ise bundan 99 yil önce dönemin tüm güçlü devletlerine karsi yokluk ve kisitli imkanlar içinde verilen mücadelenin zaferle taçlandigini belirterek, "Bu güzel topraklar üzerinde özgür ve bagimsiz yasamamizi saglayan basta büyük zaferin Baskomutani Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Ismet Inönü ile silah arkadaslarini, tüm sehitlerimizi rahmet ve sükranla aniyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Sevket Keskin de 30 Agustos zaferinin Türk milletinin yeniden dirilisinin simgesi oldugunu anlatarak, 30 Agustos zaferi ruhunun kiyamete kadar devam edecegini kaydetti.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu da 30 Agustos'un Cumhuriyetimizin kurulusunun en önemli asamasi oldugunu aktararak, "Is dünyasi olarak bugün bize düsen, ülkemizin hedeflerine ulasmasi için canla basla çalismak, bu ruh ve suuru gelecek nesillere aktarmaktir. Sehitlerimize vefa ve minnet borcumuzu ödemek için daha fazla üretmek ve daha fazla istihdam saglamak hedefiyle çalisiyoruz." ifadelerini kullandi.

CHP Malatya Il Baskani Enver Kiraz da büyük ve sanli zaferin 99. yilini kutlamanin gururunu yasadiklarini bildirdi.

Kaynak: AA