Konya Valisi Vahdettin Özkan'dan 30 Agustos Zafer Bayrami Mesaji

Konya Valisi Vahdettin Özkan, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla mesaj yayimladi.

Vali Özkan, mesajinda, 30 Agustos'un, Çanakkale'den Sakarya'ya uzanan kahramanlik destaninin yazildigi ve milletin zalimlere karsi omuz omuza mücadelesinin zaferle taçlandirildigi tarih oldugunu belirtti.

Zaferin 99. yil dönümünü kutlamaktan gurur ve onurla duydugunu ifade eden Özkan, sunlari kaydetti:

"Dün oldugu gibi bugün de her yerde ve her ferdimizle, milletçe, devletimizin bekasi, milletimizin refahi için çalismaya, dünyanin gelismis ülkeleri ile her alanda yarismaya ve evrensel insanlik degerlerinin savunulmasina öncülük etmeye, mazlumlarin yaninda, zalimlerin ve vatan hainlerinin ise karsisinda olmaya, her zamankinden daha fazla azimli ve kararliyiz. Bu kararliligimizi aziz milletimiz, 15 Temmuz’da vatan hainlerinin ihanet kalkismasina verdigi destansi cevapla bir kez daha tüm dünyaya ilan etmistir.

Bu topraklari vatan kilmak için ecdadimizin ödedigi bedeller ile milletimizin mücadele azmi, Cumhuriyetimizin en büyük güvencesidir. Bu duygu ve düsüncelerle basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, vatanimiz ugruna canini feda etmis tüm sehitlerimizi rahmet, gazilerimizi de minnetle aniyor, 99. yil dönümünde 30 Agustos Zafer Bayrami’ni en kalbi duygularimla kutluyorum."

Kaynak: AA