Konya'da Kizilay Tarafindan 'Konya Hayat Veriyor' Kan Bagisi Etkinligi Düzenleniyor

Konya'da Kizilay tarafindan 30 Agustos'ta sona erecek 'Konya Hayat Veriyor' kan bagisi etkinligi devam ediyor Kan Bagiscisi Kazanim Personeli Özlem Arslan Kuru: '3 günün sonunda burada önemli olan sayisal degerden çok sehrimizin ve halkimizin ihtiyacini karsilayabilmemiz. 2 binlere yakin bir bagisçi katilimimizin olacagini simdiden görebiliyoruz'

Konya'da Kizilay tarafindan "Konya Hayat Veriyor" kan bagisi etkinligi düzenleniyor.

Kültürpark'ta 20 Kizilay personeli ve 30 gönüllünün görev aldigi 3 gün sürecek etkinlik vatandaslarin yogun ilgisiyle devam ediyor.

Kan bagiscisi kazanim personeli Özlem Arslan Kuru, kan verebilecek 18-65 yas araligindaki herkesi bagista bulunmaya davet etti.

Kan bagislamanin insan hayatinda çok önemli bir yeri oldugunu belirten Kuru, vatandaslarin yaz döneminin hareketliligi nedeniyle bazen kan bagisini aksattiklarini belirterek, "Hastaliklar ve kana olan ihtiyaç yazin da devam ediyor. Kültürpark'ta düzenledigimiz senlik havasindaki etkinlikle, gönüllülerimizle, personelimizle ve bagisçilarimizla 'birçok hayata umut olalim' niyetindeyiz." ifadelerini kullandi.

"Konya Hayat Veriyor" etkinligi kapsaminda yaklasik 500 vatandasin kan bagisinda bulundugunu aktaran Kuru, söyle devam etti:

"3 günün sonunda burada önemli olan, sayisal degerden çok sehrimizin ve halkimizin ihtiyacini karsilayabilmemiz. 2 binlere yakin bir bagisçi katilimimizin olacagini simdiden görebiliyoruz. Birçok kurumsal destekçimiz var. Bu dönemde onlarin da hem sosyal medya üzerinden hem de kendi kurum çalisanlarina yaptiklari çagrilariyla desteklerini aldik. Buradaki katilimcilarla iyilik yapabilmenin huzurunu yasayacagiz insallah."

Kuru, etkinligin 30 Agustos'a kadar 10.00-20.00 saatleri arasinda devam edecegini, bagista bulunan vatandaslara günün anisina çesitli hediyeler verdiklerini söyledi.
Kaynak: AA