Jandarma Nöbet Tuttu, Yangin Söndürme Uçagi Barajdan Su Takviyesi Yapti

Tunceli’nin Hozat ve Ovacik ilçeleri arasinda kalan Buzlutepe mevkii ile Tanzi Deresi üzerinde süren orman yangina karadan çok sayida ekibin yani sira 2 helikopter ve 1 yangin söndürme uçagi müdahale ediyor. Yapilan çalismalarla yanginin 95’i söndürülürken, yangin söndürme uçagi Keban Baraji’ndan su takviyesi yapti, jandarma ekipleri ise kiyida nöbet tuttu.

Jandarma Nöbet Tuttu, Yangin Söndürme Uçagi Barajdan Su Takviyesi Yapti
Tunceli’nin Hozat ve Ovacik ilçeleri arasinda kalan Buzlutepe mevkiinde yaklasik 10 gün önce baslayan orman yangini, kontrol altina alinmasinin ardindan rüzgarin etkisiyle yeniden basladi.

Genis bir alana yayilan yangina 2 helikopter, 1 yangin söndürme uçagi, 2 dozer, 2 greyder, 3 arasöz, 5 adet yangin ilk müdahale araci, 40 kisilik ekip, 3 tim jandarma ekibi müdahale etti. Yapilan çalismalarla yanginin 95’i söndürülürken, bugün tamamen söndürülmesinin hedeflendigi bildirildi.

Vali Mehmet Ali Özkan da bölgeye gelerek çalismalari yakindan takip edip, yetkililerden bilgi aldi.

Yangina müdahalelerini sürdüren yangin söndürme uçagi ise su takviyesini Çemisgezek ilçesine bagli Uzungök köyü mevkiinde bulunan Keban Baraji’ndan yapti. O sirada jandarma ekipleri de kiyida nöbet tuttu.
Kaynak: İHA