Istanbul Havalimani, Türkiye'yi 'Zafer Yolu'nda Bulusturuyor

Bu kapsamda olusturulan 'zaferyolumuz.com' internet sitesi ve Twitter mecrasi araciligiyla 'Zafer Yolumuz' bulusmasina katilanlar, 99 yil önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarinin zafere yürüdügü yolda Türk bayragini dalgalandiriyor

Istanbul Havalimani, 30 Agustos Zafer Bayrami'nda birlik ve beraberligi en güçlü sekilde hissettirebilmek için olusturulan "zaferyolumuz.com" internet sitesi ve Twitter mecrasi araciligiyla tüm Türkiye'yi zafer yürüyüsüne davet ediyor.

Istanbul Havalimani Isletmesinden (IGA) yapilan açiklamaya göre, 30 Agustos Zafer Bayrami'nin coskuyla kutlanabilmesine katki saglamak için çevrim içi bir bulusma organize edildi. Böylece Büyük Taarruz'un 99. yilinda katilimcilar ile zafer yürüyüsünün tekrarlanmasi hedefleniyor.

"Zafer Yolumuz" adi verilen bulusma, 28 Agustos'ta sosyal medyada "#ZaferYolumuz" paylasimlariyla duyuruldu. 99 yil önce Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarinin zafer kazandiklari yolda yer almak isteyenler, Twitter'da "#ZaferYolumuz" etiketiyle paylasim yaparak veya "zaferyolumuz.com" adresine girerek katilim saglayabiliyor.

Twitter'da "#ZaferYolumuz" konu etiketini kullanan ya da "www.zaferyolumuz.com" adresine ad-soyad bilgileri ile giris yapan kullanicilar, internet sitesinde yer alan haritada bayrak seklindeki pin isaretleri ile yerlerini aliyorlar. Her bir pin bir katilimciyi temsil ediyor. Katilimcilar pinlerin üstüne tikladiklarinda ad soyad bilgilerini ya da Twitter kullanici adlarini ve #ZaferYolumuz etiketiyle paylastiklari tweetlerini görebiliyorlar.

Kullanicilar haritanin neresinde yer aldiklarini görebilmek için sitede yer alan "arama" alanina isimlerini/kullanici adlarini yazarak kontrol edebiliyor. Kendi pin isaretlerine tikladiklarinda ise sosyal medyada paylasabilecekleri bir katilim karti karsilarina çikiyor. Kartin üzerinde zafer yoluna katilan kaçinci kisi olduklarina dair bir bilgi de yer aliyor.

"Zafer Yolumuz" haritasinda sehirler, düsman isgalinden kurtulma tarihlerine göre siralaniyor.

- Projeye katilanlar adina Afyonkarahisar'da bir okulun ihtiyaçlari karsilaniyor

Proje kapsaminda ayrica, bir sosyal sorumluluk projesi de hayata geçiriliyor. IGA, projeye katilan kullanicilar adina Afyonkarahisar'in Sinanpasa ilçesi Garipçe köyünde yer alan Garipçe Ortaokulu'nun ihtiyaçlarini karsiliyor.

"Zafer Yolumuz Projesi" kapsaminda, Büyük Taarruz dönemini, planlamalarini ve harekete geçilen ilk günü anlatan bir de film hazirlandi. 30 Agustos Zafer Bayrami için özel olarak hazirlanan film, 28 Agustos'tan itibaren "@igairport" sosyal medya hesaplarindan izlenebiliyor.
Kaynak: AA