'Hayalet Köy'de Yasayan Kadin Anneannesinden Kalma Tas Evi Butik Otele Dönüstürdü

Halen 8 kisinin yasadigi Izmir'in Ödemis ilçesindeki Lübbey, mimarisi ve dogasiyla özellikle hafta sonlari gelen konuklara ev sahipligi yapiyor Girisimci Gönül Cosut: 'Lübbey'e gelen misafirlerimiz konaklama konusunda sorun yasadiklarini sik sik dile getiriyordu. Bu boslugu doldurmak amaciyla gerekli olan izinle tas evimizi restore ederek butik otele çevirdik'

TURGAY KONURALP - Izmirli girisimci kadin, nüfusu azaldigi için "hayalet köy" olarak adlandirilan Ödemis ilçesindeki Lübbey'e 10 kisilik butik otel açti.

Ödemis'e bagli Lübbey, tas ve kerpiç evleriyle dikkati çekiyor. Eskiden nüfusu fazla olan fakat halkinin çesitli nedenlerle göç etmesiyle su anda 8 kisinin yasadigi Lübbey, bundan dolayi da "Hayalet köy" olarak adlandiriliyor.

Mimarisi ve dogasi sayesinde son yillarda konuklarini agirlayan Lübbey'in bilinirligi de yavas yavas artmaya basladi.

Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan kentsel SIT alani ilan edilen Lübbey'de girisimci Gönül Cosut, anneannesinden kalma tas evi, Izmir 1 Numarali Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulu izniyle butik otele dönüstürdü.

Cosut, AA muhabirine, tarihi antik çaglara dayanan köyde turizmi canlandirmak istediklerini belirtti.

Son zamanlarda özellikle hafta sonlari Türkiye'nin birçok noktasindan Lübbey'e ziyaretlerin arttigini aktaran Cosut, "Daha önce burada bir kahvalti evi açmistik. Kahvaltiya gelen konuklarimizin 'burada kalacak yer yok mu' seklinde talepleri oluyordu. Lübbey'e gelen misafirlerimiz konaklama konusunda sorun yasadiklarini sik sik dile getiriyordu. Bu boslugu doldurmak amaciyla gerekli olan izinle tas evimizi restore ederek butik otele çevirdik." diye konustu.

Lübbey'de yasayan 8 kisiden biri olan Ayse Can ise köye butik otel açilmasinin turizmi hareketlendirecegini dile getirdi.

Ali Dagli da köyün tarihi dokuya sahip bir yer oldugunu ve turistlerin de ilgisini çektigine isaret ederek, "Köyümüzde yatacak yer olmadigindan dolayi yeni bir butik otelin yerlesim merkezine açilmasi iyi bir turizm hareketliligi saglayacaktir." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA