GTO Baskanlarindan 30 Agustos Zafer Bayrami Mesaji

Gaziantep Ticaret Odasi (GTO) Baskanlari 30 Agustos Zafer Bayrami’ni yazili bir mesaj yayimlayarak kutladi.

GTO Baskanlarindan 30 Agustos Zafer Bayrami Mesaji
Gaziantep Ticaret Odasi (GTO) Yönetim Kurulu Baskani Tuncay Yildirim ve Meclis Baskani M. Hilmi Teymur, 1. Dünya Savasi ve sonrasinda Anadolu topraklarindan tasfiye edilmeye çalisilan Türk milletinin, tüm dünyaya “Büyük Taarruz” zaferiyle cevap verdigini söyledi.



Atalarimizin essiz zaferleri sonucu kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni ekonomi basta olmak üzere her alanda kazanacaklari zaferlerle yükseltme ve dünya sahnesinde söz sahibi kilma sorumlulugu tasidiklarini vurgulayan Baskanlar, mesajlarinda su ifadelere yer verdi:

“30 Agustos Zafer Bayrami, Baskomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde girisilen destansi mücadeleler ve fedakârliklarla dolu Kurtulus Savasi’nin taçlandirilmasidir. Boyunduruk altina alinmaya ve Anadolu topraklarindan tasfiye edilmeye çalisilan Türk milleti kesin ve net cevabini “Büyük Taarruz” zaferiyle vermistir. Bütün dünya anlamistir ki bu kadim topraklar, her bir karisi kanlarimizla sulanmadan zapt edilemez! Dönemin sartlari düsünüldügünde kâgit üzerinde isgalci ve emperyalist güçlerin zaferi kesin görülmüs olsa da Türk milletinin azim, inanç, irade ve vatan askiyla giristigi emsalsiz mücadele tüm dengeleri alt üst etmis, hain planlari da bertaraf etmistir. Ecdadimizin yasadigi zorluklari, kahraman atalarimizin bizlere armagani bu cennet topraklarin nasil kazanildigini daima hatirlamali, hatirlatmali ve gelecek nesile tüm detaylariyla anlatmaliyiz. Bizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kilacak çalismalara imza atmali, gelecek planlarimizi da memleketimizin refahi için ekonomi, teknoloji, bilim, kültür ve sanat alaninda basarilar üzerine kurmaliyiz. Bunun için de Ulu Önderimizin dikkat çektigi gibi ‘Türkiye’mizi layik oldugu seviyeye yükseltebilmek için mutlaka ekonomimize birinci derecede önem vermek mecburiyetindeyiz.’ is dünyasinin temsilcileri olarak bizler de sorumluluklarimizin farkindayiz. Vatanimiz için ekonomi alaninda büyük zaferler kazanmak, Gaziantep özelinde tüm Türkiye’nin ticari kazanimlarini artirmak, evlatlarimiza daha yasanabilir ve güçlü bir Türkiye birakmak için durmaksizin çalismaya ve üretmeye devam edecegiz. 99 yil önce kazandigimiz büyük ‘Zafer’in yil dönümünü ve 30 Agustos Zafer Bayrami’ni gururla kutluyor; Baskomutan Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaslari, Türk milletinin varligi ve bagimsizligi için canlarini tereddüt etmeden feda eden aziz sehitlerimiz ve kahraman ecdadimizi derin bir saygi, minnet ve rahmetle yâd ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA