GTB Baskanlari 30 Agustos Zafer Bayramini Kutladi

Gaziantep Ticaret Borsasi (GTB) Meclis Baskani Ahmet Tiryakioglu ve Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Akinci, 30 Agustos Zafer Bayraminin 99.yil dönümü nedeniyle kutlama mesaji yayimladi.

GTB Baskanlari 30 Agustos Zafer Bayramini Kutladi
30 Agustos’un asil bir milletin yedi düvele karsi verdigi bagimsizlik ve hürriyet mücadelesinin, dünya tarihinin gördügü en büyük kahramanlik destanina dönüstügü tarih oldugunu kaydeden GTB Baskanlari, mesajda su ifadelere yer verdi.

“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliginde Dumlupinar’da kazanilan büyük zafer, kurtulus harbinin son taarruz hareketi oldugu gibi ayni zaman da dünya üzerindeki tüm mazlum milletlere de hürriyet ve istiklal yolunda umut isigi olmustur. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin saglamlastigi ve askeri safhanin tamamlanarak diplomatik mücadelenin basladigi büyük zafer bu nedenle sanli tarihimizin en önemli dönüm noktalarindan birini olusturmaktadir. Asirlardir var oldugu ve kök saldigi ata topraklarindan isgalle koparilmak istenilen asil milletimiz verdigi bu destansi mücadele ile tüm dünya devletlerine de su mesaji haykirmistir. ‘Yüregi vatan, millet ve bayrak sevdasiyla yanan, esaret altinda yasamaktansa ölmeyi yegleyen necip bir milleti bagimsizlik yolunda hiçbir güç ali koyamaz.’ 1071’de Malazgirt savasi ile Anadolu topraklarinin kapilarini bizlere açan Sultan Alparslan’in baslattigi bu kutlu yürüyüsü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1922’de Dumlupinar’da kazandigi kesin zaferle ebediyete tasimistir. Sanli ecdadimizin canlari ve kanlari pahasina bizlere emanette ettigi bu cennet vatani korumak, yüceltmek ve en güçlü sekilde gelecege tasimak millet olarak hepimizin en büyük görevidir. Atalarimizin 99 yil önce çok zor sartlar altinda elde ettigi bu büyük zaferin gururunu ilk günkü heyecan ve ruhla yasiyoruz. Tüm bu duygular içerisinde 30 Agustos Zafer Bayramimizi kutluyor, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, bizlere bu zaferi armagan eden istiklal mücadelemizin tüm yigit kahramanlarini, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlügü için canlarini seve seve feda eden aziz sehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, rahmet ve minnetle yad ediyoruz.”
Kaynak: İHA