Gönüllüler Sel Bölgesindeki Çocuklarin Yüzünü Oyuncaklarla Güldürdü

Kars'ta, köy köy dolasip çocuklara oyuncak hediye ederek sevinçlerine ortak olan "Bir oyuncak da sen ver" ekibi, sel bölgesindeki çocuklarin yüzünü güldürdü.

Geçtigimiz hafta Susuz ilçesine bagli Aynali köyünde, asiri yagislar nedeniyle tasan dereler, evlerde su baskinina neden olarak hasar olusturdu.

Sel nedeniyle birçok evde hasar olusurken, çocuklarin oyuncaklari da sular altinda kaldi.

Söz konusu bu çocuklarin yüzünü güldürmek için harekete geçen sosyal medya platformu ekibi "Bir oyuncak da sen ver" araçlarini oyuncak doldurarak afet bölgesine gitti.

Gönüllü ekip, köy meydaninda çocuklarla bir araya gelip oyunlar oynayarak oyuncak hediye etti. Eglenceli anlarin yasandigi etkinlikte çocuklar yeni oyuncaklarina kavusmanin mutlulugunu yasadi.

Gönüllülerden Fatih Tas, yaptigi açiklamada, dogal afetlere maruz kalan çocuklarin daha fazla ilgiye ihtiyaci oldugunu söyledi.

Bugünkü programlarini selden etkilenen çocuklarin köyünde yaptiklarini ifade eden Tas, "Bir oyuncak da sen ver ailesi olarak, Kars'ta tüm köylere gidip çocuklarla etkinlik yaparak onlari mutlu etmeye çalisiyoruz. Bugüne özel de selden etkilenen çocuklari mutlu etmek istedik çünkü geçen haftalarda burada bir sel felaketi oldu." diye konustu.

Tas, çocuklara moral vermek amaciyla böyle bir girisimde bulunduklarini anlatarak, "Buradaki çocuklarin elbiseleri, kiyafetleri hep gitti. Bu yüzden onlara bir moral, motivasyon olsun diye çocuklara bugün oyuncak dagittik. Sohbet edip oyunlar oynadik. Onlari o sel felaketinin etkilerinden kurtarip güzel bir sekilde eglendirmeye çalistik." ifadelerini kullandi.

Gönüllülerden Tugba Akinci ise çocuklarin selden psikolojik olarak etkileneceklerini düsünüp onlari mutlu etmek için böyle bir organizasyon yaptiklarini anlatarak, söyle konustu:

"Dogal afetlerin çocuklar üzerinde etkileri olabiliyor biz de o etkileri en aza indirebilmek için selden etkilenen Aynali köyüne geldik. Burada çocuklarla çok güzel etkinlikler yaparak onlari mutlu etmeye çalistik umariz onlar içinde iyi olmustur."

Kaynak: AA