Ertugrul Gazi'nin Oglu Saru Batu Savci Bey, Domaniç'teki Kabri Basinda Anildi

Ertugrul Gazi'nin ogullarindan Saru Batu Savci Bey, sehadetinin 734. yilinda, Kütahya'nin Domaniç ilçesine bagli Karaköy'deki kabri basinda törenle anildi.

Domaniç Kaymakami Muhammed Enes Ipek, törende yaptigi konusmada, Osmanli Devleti'nin 700 yil hükmettigi topraklarda yasadiklarini söyledi.

Ipek; Hayme Ana, Ertugrul Gazi, Osman Gazi ve Saru Batu Savci Bey gibi degerlerin hatiralarini yasatmak için gayret göstereceklerini dile getirdi.

Domaniç Belediye Baskani Sahvet Ertürk de törenlere destek vererek tarihi degerlerin yasatilmasina katkida bulunmaya devam edeceklerini anlatti.

Ertugrul Gazi Egitim ve Kültür Dernegi Baskani Orhan Sarica ise Ertugrul Gazi'nin oglu, Osman Gazi'nin agabeyi sehit Saru Batu Savci Bey'i anma etkinliklerinin asirlardir devam ettigini bildirdi.

Sarica, 1287 yilinda gerçeklesen Ikizce Zaferi'nin heyecanini yeniden yasadiklarini belirterek, "Savci Bey burada sehit olmustur. Tarih kitaplarinda 'Ikizce Savasi' olarak geçmektedir." dedi.

Törenin ardindan Ikizce Alçay Mesire Alani'na kurulan oba çadirinda katilimcilara etli bulgur, gözleme ve ayran ikram edildi.

Kaynak: AA