CHP Genel Baskan Yardimcisi Akin'dan Elektrik Tüketim Destegine Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Temel bir hak olan enerji faturalarina her ay zam üstüne zam yapildi' 'Sayin Bakan, ihtiyaç sahibi 2,1 milyon haneye 2,9 milyar lira destek verilmesini adeta bir lütuf gibi duyururken özel elektrik üretim sirketleri ile özel elektrik dagitim sirketlerine ödenen tutarlari neden açiklamiyor?'.

CHP Genel Baskan Yardimcisi Ahmet Akin, elektrige her ay zam üstüne zam yapildigini öne sürerek, "Sayin Bakan, ihtiyaç sahibi 2,1 milyon haneye 2,9 milyar lira destek verilmesini adeta bir lütuf gibi duyururken özel elektrik üretim sirketleri ile özel elektrik dagitim sirketlerine ödenen tutarlari neden açiklamiyor?" ifadesini kullandi.

Akin, yaptigi yazili açiklamada, iktidarin CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun elektrik faturalarina iliskin iddialarinin ardindan verileri açikladigini bildirdi.

Elektrik tüketim desteginden kaç hanenin yararlandigi konusunda bugüne kadar pek çok kez basvurmalarina karsin hiçbir yanit verilmedigini belirten Akin, eski Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakani Zehra Zümrüt Selçuk'a Haziran ve Nisan 2020'de iki defa, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik’a ise mayis ayinda bir defa elektrik tüketim destegiyle ilgili önerge verdiklerini kaydetti.

Akin, "Hem Bilgi Edinme Yasasi kapsaminda hem de soru önergeleriyle yaptigimiz basvurulara yasal süreleri dolmasina karsin hiçbir yanit veremediler. Sayin Genel Baskanimiz vatandaslarimizin sesi olunca açiklamak zorunda kaldilar. Temel bir hak olan enerji faturalarina her ay zam üstüne zam yapildi. Ekonomi degil, faturalar sahlandi." degerlendirmesinde bulundu.

Bakan Yanik'in 2,1 milyon ihtiyaç sahibi haneye 2019'dan beri 2,9 milyar lirayi askin elektrik tüketim destegi verildigine iliskin açiklamasini animsatan Akin, "Sayin Bakan, ihtiyaç sahibi 2,1 milyon haneye 2,9 milyar lira destek verilmesini adeta bir lütuf gibi duyururken özel elektrik üretim sirketleri ile özel elektrik dagitim sirketlerine ödenen tutarlari neden açiklamiyor?" diye sordu.

Kaynak: AA