Büyüksehir, Okullarda Hijyen Seferberligi Baslatti

Izmir Büyüksehir Belediyesi, korona virüsle mücadele önlemleri kapsaminda 6 Eylül’de yüz yüze egitime baslayacak devlet okullarinda dezenfeksiyon çalismalarina basladi. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, “Çocuklarimizin saglikli sartlarda egitim almasi için gerekli hazirliklari yaptik. Hijyen çalismalarimiz düzenli olarak devam edecek” dedi.

Büyüksehir, Okullarda Hijyen Seferberligi Baslatti
Korona virüs salginiyla mücadelede Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in baslattigi “Kriz Belediyeciligi” uygulamalari dogrultusunda basta toplu ulasim araçlari, okullar ve kamuya açik alanlarda temizlik ve dezenfeksiyon çalismalarini araliksiz sürdüren Izmir Büyüksehir Belediyesi, yeni egitim ve ögretim yilina ögrencilerin saglikli bir baslangiç yapmasi için okullarda hijyen seferberligi baslatti. Yil içinde devlet okullarinda belirli araliklarla dezenfeksiyon çalismasi yapan, ates ölçer, hijyenik paspas ve paspaslarda kullanilmak üzere dezenfektan dagitan Izmir Büyüksehir Belediyesi, 6 Eylül’de yüz yüze baslayacak 2021- 2022 egitim-ögretim döneminden önce tüm okullari dezenfekte ediyor. 27 ekip, 400 personelle yürütülen çalismalar kapsaminda bin 600 okulda ekipler dezenfeksiyon islemi yapiyor.

Baskan Soyer: “Hazirliklarimizi yaptik”

Okula baslayacak tüm ögrencilere saglikli ve basarili bir egitim ögretim dönemi geçirmelerini dileyen Baskan Tunç Soyer, “Mart 2019’tan itibaren yasadigimiz bu zorlu süreci kolaylastirmak için mücadele veriyoruz. Düzenli temizlik ve dezenfeksiyon çalismalari yürütüyoruz. Uzun bir aradan sonra çocuklarimiz yüz yüze egitime baslayacak. Biz de onlar kadar heyecanliyiz. Çocuklarimizin saglikli sartlarda egitim almasi için gerekli hazirliklari yaptik. Hijyen çalismalarimiz düzenli olarak devam edecek” dedi.



Veliler memnun

Çocuklarini Bornova Altindag’daki Evrenesoglu Ortaokuluna kaydettirmek için gelen ve Izmir Büyüksehir Belediyesinin dezenfeksiyon çalismalarini gören velilerden Lütfiye Gültekin ve Seher Sönmez, çocuklarini okula güvenle göndereceklerini belirterek belediyeye tesekkür etti.

Hijyen seti de dagitildi

Izmir Büyüksehir Belediyesi, korona virüsle mücadele çalismalari kapsaminda bin 542 okula iki adet hijyen paspasi ile 5 litre paspas dezenfektani dagitti.

Paspaslar bakteri ve virüslerin okul içine, dersliklere tasinmasini engellemek için ögrenci ve ögretmen girislerine yerlestiriliyor. Büyüksehir tarafindan ayrica ates ölçerler de okul yönetimlerine teslim edildi.

Izmir’de kamuya açik 463 bin nokta dezenfekte edildi

Dezenfeksiyon çalismalarinda Saglik Bakanligi tarafindan ruhsatlandirilmis insan sagligi için tehlike olusturan bakteri, mantar, virüs gibi mikroorganizmalarla mücadele eden biyosidal ürünler listesinde yer alan ürünler kullaniliyor. Izmir Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Sube Müdürlügü, 2020 yilinin basindan bu yana kent genelinde 463 bin noktayi dezenfekte etti, yaklasik 9 bin litre dezenfektan kullanildi. Parklar, saglik kuruluslari, karakollar, spor alanlari, okullar, ibadethaneler, muhtarlik ofisleri, eczaneler, bankalar, kafe ve restoranlar, kamu kurum ve kuruluslarinin hizmet binalari, otobüs, taksi ve dolmuslar düzenli olarak dezenfekte ediliyor.
Kaynak: İHA