Bozkurt'taki Selde Zarar Gören 112 Yillik Cami Ve Içindeki Kitaplardan Afetin Izleri Silinmeye Çalisiliyor

Yali Camisi Imami Ahmet Çinar: 'Cami harap bir vaziyette. Devletimiz güçlü, kuvvetli. Bize maddi manevi her türlü destegi veriyorlar. Insallah biz bu yaralarin üstesinden gelecegiz'

BILAL KAHYAOGLU - Sel felaketinin yasandigi Bozkurt'ta ilçe merkezinin ardindan selin en çok etkiledigi Ilisi köyündeki 112 yillik Yali Camisi ve içindeki Kur'an-i Kerim ve dini kitaplardan selin izinin silinmesi için ekipler çalisma yürütüyor.

Ilçede 11 Agustos'ta etkili olan sel, can kayiplarinin yani sira büyük çapta hasara yol açti. Ilçenin denize kiyisi olan Ilisi köyünde de sel nedeniyle tüm is yerlerini su basti.

Köy merkezinde bulunan 112 yillik Yali Camisi de sel nedeniyle kullanilamaz hale geldi. Camide bulunan Kur'an-i Kerim ve dini kitaplarin da zarar gördügü selin ardindan askerler, AFAD gönüllüleri ve belediye ekipleri çalisma baslatti.

Camide balçikla kaplanan halilari ve halilarin altindaki sunta kaplamayi kaldiran ekipler, temizleme çalismalarina basladi. Selde zarar gören kitaplar da kurtarilmaya çalisiliyor.

Camide 20 yildir görev yapan imam Ahmet Çinar, AA muhabirine, felaketin yasandigi gün, ikindi namazinda kendilerine sel geldigi uyarisi yapildigini söyledi.

Etraftaki herkese "kaçin" diye bagirdigini anlatan Çinar, "Sel bastiktan sonra buradan 1-2 dakikalik bir zamanda kurtuldum. Daha sonra Ilisi köyünün tamamen sular altinda kaldigi, çarsi merkezdeki araçlarin ve dükkanlarin harap oldugunu, caminin sag tarafindan gelen araçlarin da denize dogru gittigi söylendi. Biz burada can pazari yasadik. Birçok arkadasimiz kendini zar zor kurtardi." dedi.

Selde caminin balçikla kaplandigini anlatan Çinar, "Allah'in mabedinin böyle bir durumla karsilasmasi bizleri hüzünlendirdi. Gözyaslarimizi döktük. Cami harap bir vaziyette. Devletimiz güçlü, kuvvetli. Bize maddi manevi her türlü destegi veriyorlar. Insallah biz bu yaralarin üstesinden gelecegiz. En kisa zamanda biz bu yaralarin sarilacagina inaniyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA