Bilisim Vadisi'nin 'Oyunla Gelecek Kampi'nda Gelistirilen Oyunlar, Sektör Temsilcilerine Tanitildi

Türkiye'nin en büyük tematik teknoparki Bilisim Vadisi öncülügünde 4'üncüsü Konya'da düzenlenen Oyunla Gelecek Kampi'nda gelistirilen 40’dan fazla oyun, sektör temsilcilerinin begenisine sunuldu.

Bilisim Vadisi Dijital Animasyon ve Oyun Üretim Merkezi (DIGIAGE) ile oyun gelistirme kamplari gerçeklestiren Dijital Türk Oyunlari Platformu'nun (DiTOP), Konya Büyüksehir Belediyesi ile düzenledigi, 17 Agustos'ta baslayan kamp, oyunlar gelistiren gençlerin, oyunlarini tanitmasiyla tamamlandi.

Yüksek gelir hedefiyle tasarladiklari oyunlarinin ticarilesmesi için aglarini gelistiren genç girisimciler, kampa katilan oyun, animasyon sirketleri ve kamu yöneticileri ile sohbet etme firsati buldu.

Oyun sunumlari, dijital Türk Oyunlari Platformu’nun sunucularindan ve sosyal medya hesaplarindan canli yayinlanarak ulusal ve uluslararasi alanda sektör yetkililerine ulastirildi.

Dijital Türk Oyunlari Platformu (DiTOP) Kurucu Baskani Okan Özbay, konuya iliskin AA muhabirine, Beysehir'de güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini, 500'den fazla katilimciyi agirladiklarini söyledi.

Kampta 40 ayri takim kuruldugunu, 52 oyun tasarimi yapildigini anlatan Özbay, "Bu kadar kisa sürede bu kadar kisiyi bir araya getirip bir yandan ögreten, diger yandan da ögrendigini mentorlar vasitasiyla uygulama sansi veren, bunun sonunda da bu çikan ürünlerini, gelistirdikleri fikirleri sunum haline getirip sektöre sunan baska bir model yok. Bu ilk kez Oyunla Gelecek konseptinin içerisinde gerçeklesti. Sektör benimsedi, konseptimiz de gelismeye devam ediyor. Eksiklerini gördükçe, düzenliyor, düzeltiyoruz ve daha güzel bir yere dogru gidiyoruz. Sunumlarda çok güzel tasarimlar, çok iyi fikirler gördük. Sektörün albenisine sunulan, tasarimlari düzenlendiginde, daha profesyonel eller degdiginde uluslararasi çapta tercih edilebilecek tasarimlar var. Bu çok önemli." diye konustu.

Özbay, Dijital Türk Oyunlari Platformu’nun mottosunun "Gel birlikte dünyayi oynatalim” oldugunu, dünya çapinda oyunlar yapmak istediklerini söyledi.

Katilimcilardan bu küresel bakisla tasarim istediklerini dile getiren Özbay, söyle konustu: "Herkes ayni beceride, ayni düzeyde tasarimci sürece dahil olamiyor ama teknigiyle var olabiliyor. Oyunla gelecek kamplarinda arkadaslarimiza balik tutmayi ögretiyor ve sektöre girdiklerinde sudan çikmis balik gibi olmamalarini sagliyoruz." ifadelerini kullandi.

Kampin katilimcilarindan Yusuf Abdullah Çiftçi, bilgisayar oyunlarina çocuklugundan bu yana bir ilgisi oldugunu vurgulayarak, “Bu ilgi belli bir süre sonra 'Neden ben yapmiyorum’ olayina döndü. Bu sekilde buraya basvurdum ve burada da çok kaliteli bir ekip arkadaslarimiz ve mentorumuzla beraber olduk. Iyi seyler basarabilecegimize inaniyoruz." dedi.

Ömer Faruk Ünal da, bir bilgisayar mühendisligi ögrencisi olarak böyle bir kamp oldugunu ögrendiginde çok heyecanlandigini dile getirerek, "Alanimla ilgili birçok insanla tanisma firsati bulacagim ve egitim alabilecegim için katilmak istedim. Zaten küçüklügümden beri oyun oynuyordum ve bilgisayar mühendisligi ögrencisi olarak oyun gelistirme alanina da bir adim atmak istedim. Bu kampta bu konuda birçok firsat bulduk, çok degerli hocalarimizdan dersler aldik." diye konustu.

Kaynak: AA