Beysehir'de El Emegi Pazarinda Hanimlardan Asure Etkinligi

Beysehir ilçesindeki Vuslat Parki’nda kurulan el emegi pazarinda satis yapan hanimlar, mübarek Muharrem ayi dolayisiyla asure günü etkinligi düzenlendi.

Evlerinden getirdikleri malzemelerle imece usulü pazar yerindeki stantlarinda asure pisirerek, müsterilerine ikram eden hanimlar hep birlikte gerçeklestirdikleri mesai ile dayanismanin güzel bir örnegini sergiledi.

El emegi pazarinda satis standi bulunan hanimlardan Nesrin Has, örf ve adetleri yasatma gayretinde olduklarini söyledi.

Etkinligi geleneksellestirmek istediklerini anlatan Has, "Seneye pandemi izin verir, kismet olursa yine devam ettirmeyi düsünüyoruz. Burada güzel bir paylasim oldu, herkes birbirini daha iyi tanidi. Vatandaslarimizin da ilgisi sahane oldu. 2 bin kisilik kazanda asure pisirdik. Asuremizin malzemelerini ise arkadaslarimiz evlerinden getirdi. Burada tamamiyla bir is bölümü ve paylasim oldu. Allah kabul etsin insallah." ifadelerini kullandi.

Hatice Avsar da "Masallah, iki kazan asure oldu. Birisi kisa zamanda bitti, insallah digeri de bitecek. Islerimize de bereket getirecegine inaniyoruz. Rabbim burada satis yapan herkese bol kazanç versin. Belediye baskanimiza da el emegi pazarina destek ve katkilarindan dolayi, asure etkinligimize onay verdigi, bu imkanlari sagladigi için esnaflarimiz adina çok tesekkür ediyorum." diye konustu.

Kaynak: AA