BBP Genel Baskani Mustafa Destici, Istanbul Genisletilmis Il Divan Toplantisinda Konustu Açiklamasi

'Birileri Pestun milliyetçiligi yapiyorsa ya da geçmiste Hazar Türklerine yapilan zulüm gibi bir durumu diger ülke unsurlarina karsi yapmaya kalkarsa Türkiye her türlü tedbirini almali ve geregini yapmali. Basta bunun için, Taliban dahi olsa diplomatik iliskiler kesilmemelidir. Taliban için degil Müslüman Afgan halki için oraya her türlü destegi vermelidir' 'Bazi siyasetçiler ya da siyasi partiler bilerek terör örgütünün temsilciligini sözcülügünü yapiyorlar. Bunlarin azili terör örgütü oldugunu hepimiz biliyoruz' 'Hem emperyalistler bu örgütleri (DEAS, Taliban) kurduruyor sonra da bunun görüntüleriyle bütün dünyaya böyle bir Islam görüntüsü vermeye çalisiyorlar. Bununla da mücadele etmemiz lazim'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, Afganistan'daki gelismelere iliskin, "Birileri Pestun milliyetçiligi yapiyorsa ya da geçmiste Hazar Türklerine yapilan zulüm gibi bir durumu diger ülke unsurlarina karsi yapmaya kalkarsa Türkiye her türlü tedbirini almali ve geregini yapmali." dedi.

Destici, Beyoglu Ögretmen Evi'nde gerçeklestirilen Istanbul Genisletilmis Il Divan Toplantisina katildi.

30 Agustos Zafer Bayrami'ni kutlayarak sözlerine baslayan Destici, millet olarak tefrikaya düsülmemesi, her zaman uyanik olunmasi gerektigini söyledi.

Destici, birligin, beraberligin ve kardesligin korunmasi gerektigini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Bizim içimize tefrika sokarak ayristirmaya çalisiyorlar. Etnik kökenlerimiz farkli olabilir. Sultan Alparslan'in ordusunda Türkmenler, Kürtler, Araplar farkli etnik kökene sahip Müslümanlar hep bir aradaydi. Bazi siyasetçiler ya da siyasi partiler bilerek terör örgütünün temsilciligini sözcülügünü yapiyorlar. Bunlarin azili terör örgütü oldugunu hepimiz biliyoruz. Hukuk bunun geregini yapacak. Terörün partisi olmaz. Ama diger taraftan bazi siyasi partilerimiz sirf iktidari ele geçirme kaygisiyla terör örgütleriyle iliski kurarsa birliktelikler meydana getirirlerse onlar vatana, millete, gazilerimize, sehitlerimize ihanet etmis olurlar. Sultan Alparslan'a da Selahaddin Eyyubi'ye de Mustafa Kemal Pasa'ya da ihanet etmis olurlar. Kim parti kurarsa kursun herkesin hakki vardir ancak terörün sözcülügünü yapan kimseye dünyanin hiçbir yerinde müsaade edilmemistir."

Afganistan-Türkiye iliskisine deginen Destici, bu iliskinin yeni olmadigini, bölgenin Islamiyet'e girmesiyle Türklerin hem soydas hem de dindaslariyla etkilesime geçtigini söyledi.

Desitici, konusmasini söyle sürdürdü:

"Bütün Islam cografyasini aslinda ayni gözle görüyoruz. Idarecileri, yöneticileri farkli düsünüyor olabilirler. Elbette ki Taliban'in ortaya koydugu görüntü, uygulamalar bizim onaylamadigimiz seyler. Bugün baktiginizda Suudi Arabistan'daki, Birlesik Arap Emirlikleri'ndeki ya da Misir'daki yöneticileri çok mu tasvip ediyoruz? Afganistan'in basinda kim olursa olsun bizim Afganistan halkiyla iliskimizi kesmemiz diye bir sey söz konusu olamaz. Biz Türkiye Cumhuriyeti devletiyiz. Burasi Türk Islam dünyasinin bir kalbidir. Birileri Pestun milliyetçiligi yapiyorsa ya da geçmiste Hazar Türklerine yapilan zulüm gibi bir durumu diger ülke unsurlarina karsi yapmaya kalkarsa Türkiye her türlü tedbirini almali ve geregini yapmali. Basta bunun için, Taliban dahi olsa diplomatik iliskiler kesilmemelidir. Taliban için degil Müslüman Afgan halki için oraya her türlü destegi vermelidir. "

Taliban'in kadinlara karsi yaptigi uygulamayi tasvip etmediklerini dile getiren Destici, kadinlarin dogal hakkinin ellerinden alinmasini kesinlikle kabul etmediklerini vurguladi.

Taliban ve DEAS gibi örgütlerin dünyaya olumsuz bir Islam görüntüsü verdigini anlatan Destici, "Hem emperyalistler bu örgütleri kurduruyor sonra da bunun görüntüleriyle bütün dünyaya böyle bir Islam görüntüsü vermeye çalisiyorlar. Bununla da mücadele etmemiz lazim. Bu mücadeleyi de Islam dünyasinin hep birlikte vermesi gerekiyor." ifadelerini kullandi.

Okullarin açilisina iliskin de degerlendirmede bulunan Destici, yüz yüze egitimin baslamasi gerektigini, asi olmayanlarin bilimsel verileri baz alarak asi olmalari gerektigini söyledi.

Toplantinin ardindan Destici, Kasimpasa Kizilay Meydani'ndaki asure dagitim programina katildi.

Kaynak: AA