Baskan Yavas Açiklamasi 'Bize Düsen Görev Cumhuriyetimizi Sonsuza Dek Muhafaza Etmektir'

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, “Bize düsen görev tarih sahnesinde iz birakan milletimizin mirasini layikiyla anmak ve kadim milletimizin zor zamanlarinda elde ettigi zaferlerin neticesi olan Cumhuriyetimizi sonsuza dek muhafaza etmektir” dedi.

Baskan Yavas Açiklamasi 'Bize Düsen Görev Cumhuriyetimizi Sonsuza Dek Muhafaza Etmektir'
Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla yazili bir açiklama yapti. Yavas açiklamasinda, 30 Agustos zaferinin Türk milletinin en zor zamanlarda bile önündeki engelleri asarak bagimsizliga olan sevdasina kosmasinin bir timsali oldugunu belirterek, “Bugün zaferlerle dolu tarih sahnemizde milletimizin vatanimizi isgal edenlere karsi nihai sözü söyledigi 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99. yil dönümünü kutluyoruz” dedi.

Baskan Yavas, 30 Agustos zaferine giden yolda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderligindeki Türk milletinin yokluklar içerisinde tarihe altin harflerle yazilan bir hürriyet mücadelesi verdigini ve topraklarin düsman ordularinin isgalinden kurtuldugunu hatirlatarak, “Atatürk’ün öncülügünde Afyon ve Dumlupinar’da yakilan bagimsizlik atesi, ordularimizin önlenemez yükselisi ve ilerleyisiyle basariya ulasmistir” dedi.



“Bize düsen görev Cumhuriyetimizi sonsuza dek muhafaza etmektir”

Baskan Yavas, açiklamasina söyle devam etti:

“Bize düsen görev ise tarih sahnesinde iz birakan milletimizin mirasini layikiyla anmak ve kadim milletimizin zor zamanlarinda elde ettigi zaferlerin neticesi olan Cumhuriyetimizi sonsuza dek muhafaza etmektir. Bu duygu ve düsüncelerle hürriyet atesini yakan basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere tüm sehit ve gazilerimizin vermis olduklari mücadeleyi sükran ve minnetle aniyorum. 30 Agustos Zafer Bayramimiz kutlu olsun.”
Kaynak: İHA