Baskan Örki, 'Türk Ulusunun Büyüklügünü Gösterdigimiz En Önemli Zaferlerdendir'

Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, 30 Agustos Zaferi’nin 99. yil dönümü dolayisiyla mesaj yayimladi. Baskan Örki mesajinda, “30 Agustos Zaferi, 1071 de Malazgirt Zaferi’yle anavatan haline getirdigimiz Anadolu’daki egemenligimizin sonsuza kadar devam edecegini tüm dünyaya gösterdigimiz muhtesem zaferdir” dedi.

Baskan Örki, 'Türk Ulusunun Büyüklügünü Gösterdigimiz En Önemli Zaferlerdendir'
Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla yayimladigi mesajinda, Türk Milleti’nin zaferlerle dolu bir geçmisi oldugunu ifade ederek, Baskomutanlik Meydan Muharebesi ve 30 Agustos Zaferi’nin Türk Milleti’nin bagimsizligini müjdeleyen, dünyaya Türk’ün gücünü gösteren bir zafer oldugunu belirtti.

Tüm dünyaya Türk ulusunun büyüklügünün gösterildigi önemli bir zafer oldugunu belirten Baskan Örki, “Türk Milleti esaret altina alinamaz. Türk Milleti, tarih boyunca kendisini boyunduruk altina almak isteyen düsmanlarina her zaman gereken dersi vermistir ve tarihte bunun sayisiz örnekleri mevcuttur. 30 Agustos 1922 tarihi de tüm dünyaya Türk ulusunun büyüklügünü gösterdigimiz en önemli zaferlerdendir. Öylesine büyüktür ki, Türkiye’nin gelecegi ugruna binlerce sehidin verildigi, milli birlik, beraberlik duygusuyla bagimsizlik mesalesinin sönmemek üzere yakildigi büyük bir zaferdir. Vatanimizin bölünmez birligi ve beraberligi ugruna edilen bu büyük mücadelenin 99.yilinda, Baskomutanlik Meydan Muharebesi’nin kahraman komutani Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari basta olmak üzere vatanimizi bagimsizliga ulastirmak adina canlarini hiçe sayan tüm gazi ve sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyorum. 30 Agustos Zafer Bayrami’miz kutlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA