Baskan Demir Açiklamasi 'Samsunumuz Için Dur Durak Bilmeden Gece Gündüz Çalisiyoruz'

SAMSUN – Hafta basinda Ankara’da temaslarda bulunan Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, yaptigi görüsmelerde Samsun’un yatirimlarinin ele alindigini belirterek, “Samsun’umuz için dur durak bilmeden gece gündüz çalisiyoruz” dedi.

Baskan Demir Açiklamasi 'Samsunumuz Için Dur Durak Bilmeden Gece Gündüz Çalisiyoruz'
Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Hafta basinda baskente giden Demir, Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan’in da yer aldigi 148. Genisletilmis Il Baskanlari Toplantisi’na katildi.

Toplantinin ardindan Ankara’da kalarak Samsun için temaslarini sürdüren Baskan Mustafa Demir, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank’i ziyaret etti. Yapilan çalismalar hakkinda Bakan Varank’a bilgi verdi, istisarelerde bulundu. Hem Akilli Sehir Trafik Güvenligi, hem elektrikli otobüs hem de teknolojik altyapi konusunda Samsun’a gösterdigi ilgi ve desteklerinden dolayi Bakan Varank’ a tesekkür eden Demir, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yildiz’i da ziyaret etti. Mustafa Demir, “Samsun insanlariyla, cografyasiyla, iklimiyle, çesitliligiyle Türkiye’nin en güzel sehri. Her ilden insanimiz burada yasiyor. Her vatandasimizin huzuru, güvenligi ve konforu için çalisiyoruz. Bu noktada Ankara’nin da destegini arkamizda hissediyoruz. Hükümetimiz, bakanlarimiz, milletvekillerimiz bize her konuda destek oluyor” diye konustu.

Kentsel dönüsümden altyapiya, sanayi alanlarindan kültür alanlarina kadar her alanda yaptiklari yatirimlarda bakanliklardan ciddi katkilar aldiklarini kaydeden Baskan Mustafa Demir, “Sehrimizi ilgilendiren proje ve hizmetlerle ilgili her zaman temaslarda bulunmaya devam edecegiz. Samsun’un birbirinden önemli projelerini bakanliklarla görüstük ve 17 ilçemizin gelecege tasinmasi noktasinda önemli görüsmeler yaptik. Samsunumuz için dur durak bilmeden gece gündüz çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.

Baskan Demir: "Belediye olarak 3 ana vizyonumuz var’

Ankara mesaisi sonrasinda Samsun’a dönen Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Mimar ve Mühendisler Grubu Samsun Subesi tarafindan yürütülen ‘Sessiz Kusaktan Z Kusagina Kent ve Mekan’ projesinin tanitim toplantisina da katildi.

Gençlik ve Spor Bakanligi Gençlik Projeleri Destekleme Programi kapsaminda desteklenen projede gençlerle bir araya gelen Baskan Demir, Samsun’un gelecek vizyonundan söz etti. Gençlere çesitli tavsiyelerde bulunan Demir, sunlari söyledi:

“Babanizi annenizi dinleyin. Onlarla sohbet edin. Etrafinizdaki belli yasin üstündeki insanlarin tecrübelerinden istifade edin. Medeniyetimizin, bizi biz yapan degerlerin en dogru aktarildigi alanlar burasi. Okulda aldiginiz egitimlerin yanina hayat tecrübeli olan insanlardan aldiklarinizla hayatinizi daha verimli geçirirsinizç”

Çiftlik Caddesi, Saathane Meydani, Mecidiye Çarsisi, Subasi Meydani gibi Samsun’un tarihi mekanlarinda yapilan çalismalardan bahseden Baskan Mustafa Demir, “Geçmiste çesitli nedenlerle kaybettigimiz bu alanlari ihya etmeye çalisiyoruz. Bizi biz yapan degerleri ihya etme noktasinda samimiyetle gayret ediyoruz. Gençlerle bir araya gelmekten çok memnunuz. Bize gelen her öneriyi dikkate aliyoruz ve öneri sahibiyle paylasarak çalisiyoruz. Bilginiz olsun. Bu sehir bölgenin merkezi. Samsun, Türkiye’nin en güzel sehri. Dünyanin en güzel sehirlerinden bir tanesi. Bunun da kiymetini bilelim. Hep birlikte sehrimizi gelecege tasiyacagiz” ifadelerini kullandi.

Büyüksehir Belediyesi olarak vizyonlarindan bir kaçini gençlerle paylasan Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir söyle devam etti:

“Bizim belediye vizyonu olarak yapmak istedigimiz, kalkis noktalarimizdan bir kaçini sizlerle paylasmak istiyorum. Yatay kalkinmayi Türkiye’de en iyi basaran hatta dünyaya örnek olacak bir kent olma noktasinda vizyonumuz var. Bu vizyon çerçevesinde çalisiyoruz. Yakakent’ten, Terme’den, Asarcik’tan, Ladik’ten, Ayvacik’tan Salipazari’na varincaya kadar tüm yatay kalkinmayla, Samsun’u topyekün kalkindirmak, ihya etmek gibi bir hedefimiz var. Burasi çok önemli. Diger önemli bir konu, topragimizi, havamizi, suyumuzu ve cografyamizi çok iyi korumak ve kollamak durumundayiz. Bunu gelistirmek durumundayiz. Bu iki konuyu çok önemsiyoruz. Bir diger üçüncü konu da, bu sehirde yasayan tüm insanlarin hayatina olabildigince nasil pozitif katki saglamanin pesindeyiz. Bütün projelerimizi buna göre sekillendiriyoruz."

3 ana vizyonu detaylariyla gençlere anlatan Baskan Mustafa Demir, “Aklinizda kalsin; bir yatay kalkinma, bu konuyla ilgili her türlü fikre ihtiyacimiz var. Iki; cografyamizi, tabi güzelliklerimizi yaradanin bize vermis oldugu bu cografyadaki bütün nimetleri korumak, kollamak ve gelecek nesillere çok daha iyi bir sekilde aktarmak durumundayiz. Üç, 7’den 70’e tüm insanlarimizin hayatina pozitif daha dogru dokunabilmenin derdindeyiz. Bu üç ana vizyonumuz bizim tüm çalismalarimizi etkiliyor. Bunlarin araçlara ulasma noktasinda ana konumuz bilgi, bilim ve teknolojiyi en üst düzeyde kullanma hedefi. Bunu istiyoruz. Bunlarin disinda olusturmak istedigimiz baska bir sey daha var. Bu sehre ait kültür, sanat ve edebiyat alanlarini nasil gelistirebiliriz. Bizi biz yapan degerleri olabildigine toplum hayatina yansitmak istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA