Baskan Aksun, Seçildikten Sonra Geçen 29 Aylik Süreci Degerlendirdi

Erzincan Belediye Baskani Bekir Aksun, basin mensuplariyla bir araya gelerek, 31 Mart seçimlerinden sonra göreve geldigi günden bu yana geçen süreçte yapilan çalismalari degerlendirdi.

Baskan Aksun, Seçildikten Sonra Geçen 29 Aylik Süreci Degerlendirdi
Basin mensuplarini Erzincan Belediyesi sosyal tesislerinde misafir eden Belediye Baskani Bekir Aksun, 29 ayda yapilan hizmetleri ve yapilacak olan projeleri anlatti. Gerçeklesen programa Erzincan Belediye Baskani Bekir Aksun, Belediye Baskan Yardimcisi Ikram Çamur, kente görev yapan ulusal ve yerel medya temsilcileri katildi.

Baskan Aksun, “Bu sehir hepimizin, birlikte yönetmek, birlikte gelistirmek için çalisiyoruz. Ilk geldigimiz günden itibaren biz meclisimizde seçilmis arkadaslarla birlikte yönetmek için encümenlik görevinde mecliste gurubu bulunan üç ayri partinin mensuplariyla hep birlikte yönetmeye basladik. 2.5 yildir bu arkadaslarin destekleriyle meclisimizin kararlarini yüzde 99’unu oy birligi ile alarak bu günlere geldik. Erzincan kardesligin sehri, burada hangi dünya görüsü olursa olsun, hangi etnik kökenden gelirse gelsin, hangi mezhepten olursa olsun herkes bu sehrin ortak paydasidir” dedi.

Seçildikten sonra ilk olarak 8 ayda esnafa olan borcu sifirladiklarini kaydeden Aksun, “Öncelikle göreve geldigimizde belediyenin bilançosu nedir, onu önümüze koyduk. Mali disiplini olusturduk. Mali disiplinle birlikte sahaya olan borcumuzu plan dahilinde ödemeye çalistik. Göreve geldigimizden günden beri hep kafamda olan kurumsal kimligin itibarli olmasindan yanaydi. Bu itibarinda olabilmesi için mutlaka sahada güçlü olmamiz gerekiyordu. Isçisinin, memurunun maasini ödüyor olabilmesi lazimdi. Bununla birlikte ilk önce siki bir para politikasi uyguladik ve neticede disiplinize edilen bu mali yapidan 8 ay sonunda esnafimiza olan borcu sifirladik. Akabinde bizim aldigimiz malzemelerin parasi 15 gün içerisinde ödendi. Daha sonra bir issizlik problemi vardi. Bu problemi MEGEP projesi ile 3 asamada 500’ün üzerinde istihdam olusturduk. GES projelerini uygulayarak üretim asamasina geçildi. Erzincan’in merkezinde nefes alacak bir alan olusturmak için Kizilay is merkezini meydana katmak için bir planlama yapip, eski terminalin yeri ile takas yaptik. Kaldirim tretuvar çalismalari hiz kemeden devam ettirdik. Birçok mahallede yol açma çalismalari da devam etti.” ifadelerine yer verdi.

“Kizilay- Hocabey mahallesi kentsel dönüsümü konutlari yilsonuna hazir”

Erzincan Belediye Baskani Bekir Aksun, Kizilay- Hocabey mahallesi kentsel dönüsümü ile ilgilide, “Sözümüz vardi. Acele kamulastirma ile kentsel dönüsüme basladik. Ilk etapta 34 bin metrekare Kizilay, 8 bin metrekarede Hocabey mahallesinde olmak üzere toplam 42 bin metrekarelik alani birinci etap olarak belirledik ve kamulastirmaya basladik. 6 ay gibi kisa bir sürede kamulastirip, yiktik ve yerine yeni binalar diktik. Su anda 46 blokta olusmakta. Bunlarin 46 blokun altinda is yerleri cadde güzergâhinda, digerleri de konut olarak planladi. 140 hak sahibi bulunmakta. Bu hak sahiplerinin konutlarini maliyetinin altinda kendilerine teslim etmis olacagiz. Digerlerini ise belediye bünyesinde ihale yaparak satisa sunulacaktir. Bu alanda 49 is yeri 230 konut yilsonuna kadar satisa hazir hale gelecektir. Insaat seviyesi su anda yüzde 75 civarinda, çevre düzenlemesiyle birlikte yilsonuna kadar yetistirme çabamiz var. 2. Etap ise TOKI marifetiyle dönüsümün saglanmasi için en kisa zamanda kazmayi vuracaklarina inaniyoruz. Biz devletimizin sözüne güveniyoruz” dedi.

Erzincan Belediyesi olarak bir taraftan bir takim isler yaparken diger taraftan da borç yükünü azaltmak için mücadele ettiklerini kaydeden Baskan Aksun, “Bunlari yaparken de istihdami artirarak yaptik. Bu istihdam konusunda da günü dolan isçi ve memurlarimiza emekli olmalari karsiliginda çocuklarini ise aldik. Bu sistemle 50’nin üzerinde emekli olan arkadasimiz oldu. 50 emeklinin karsiliginda yaklasik 150-160 kisiyi istihdam ettik.

Bundan sonra planladiklarimiz ise kentsel dönüsüm alani içerisinde 13 Subat çarsisi üzerinde çalisiyoruz. Yeni saniye 2. Etap isyeri yapma projesi üzerinde çalisiyoruz. Sanayi Bakanligi ile görüsmelerimiz var. Yeni arsa olusturarak 150-200 is yeri kurabilme çalismasi yürütüyoruz.

Eksisu mesire alaniyla ilgili olarak ta kaplica ile eksi arasindaki alani mesire alanina katabilmek adina çalismalarimiz devam ediyor. Yaklasik 150 dönüm bir alanin dolgusunu yaptik. Burada bungalov evler, gokart pisti gibi alanlari düzenleyiz halkimiz hizmetine sunmayi istiyoruz. Diger taraftan yeni park alanlari olusturacagiz. Her mahallenin ihtiyaci olan parklari yapmak arzusundayiz. Bütün bu çalismalari Erzincan ittifakiyla gerçeklestirecegimize inaniyorum. Çalismalarimizda her siyasi partinin katkisi var, hepsinden Allah razi olsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA