ABD'nin Florida Eyaletinde Gelismis Sürücü Destek Sistemi Bulunan Tesla, Iki Araca Çarpti

ABD'nin Florida eyaletinde, otopilot olarak bilinen gelismis sürücü destek sistemi bulunan Tesla marka bir aracin, önce polis arabasina sonra da baska bir araca çarpmasi sonucu 2 kisi yaralandi.

Polis otoyol devriyesi sözcüsü Kim Montes, yaptigi açiklamada, Orlando kenti yakininda Tesla'nin, bir araca yardim etmek için yol kenarinda duran polis arabasina ve diger araca çarptigini bildirdi.

Montes, kazada 2 kisinin hafif sekilde yaralandigini kaydetti.

Ulusal Karayolu Trafigi Güvenligi Idaresi (NHTSA), yasanan kazalarin ardindan 16 Agustos'ta ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nin otopilot olarak bilinen gelismis sürücü destek sistemi hakkinda resmi bir sorusturma baslatmisti.

NHTSA tarafindan paylasilan belgede, Ocak 2018'den bu yana otopilot kontrolünde çalisan Tesla araçlarinin itfaiye ve polis arabalari gibi acil durum araçlarina çarptigi 11 kazanin tespit edildigi belirtilmisti.

Bu kazalarin toplam 17 kisinin yaralanmasi ve bir kisinin ölümüyle sonuçlandigi kaydedilen belgede, çogu kazanin hava karardiktan sonra meydana geldigi, çarpisma aninda acil durum araçlarinin isiklari yanar sekilde park halinde, kazaya karisan Tesla araçlarinin tümünün de otopilot veya trafik duyarli seyir kontrol sisteminde oldugu aktarilmisti.

Kaynak: AA