ABD'den Terör Örgütü DEAS'in Horasan Koluna Yönelik Hava Saldirisi

ABD yönetimi, terör örgütü DEAS’in Horasan koluna ait Kabil’deki bir hedefe hava saldirisi düzenlendigini duyurdu.

ABD'den Terör Örgütü DEAS'in Horasan Koluna Yönelik Hava Saldirisi
Afganistan’in baskenti Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararasi Havalimani yakinlarinda 26 Agustos’ta gerçeklestirilen ve 13 ABD askerinin de ölümüne yol açan saldirilarin ardindan terör örgütü DEAS’in Horasan kolunu hedef alan ABD, bu kez de Kabil’deki bir hedefe saldiri gerçeklestirdi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanligi (CENTCOM), Hamid Karzai Uluslararasi Havalimani’na saldiri hazirliginda olan DEAS’in Horasan koluna ait bir hedefe hava saldirisi düzenlendigini dogruladi. CENTCOM Sözcüsü Yüzbasi Albay William Urban yaptigi açiklamada, “ABD güçleri, bugün Kabil’de bomba yüklü bir araca insansiz hava araciyla savunma amaçli bir saldiri düzenledi ve Hamad Karzai Uluslararasi Havaalani’na yönelik DEAS-Horasan tehdidini ortadan kaldirdi” dedi.

Hedefi basariyla vurduklarini vurgulayan Urban, "Araçtaki ikincil patlamalar, araçta önemli miktarda patlayici maddenin varligina isaret ediyor. Ilk belirlemelere göre, sivil can kaybi olmamasina ragmen ihtimalleri degerlendiriyoruz. Gelecekteki tehditlere karsi tetikte olmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandi.

TALIBAN’DAN KINAMA

Taliban Sözcüsü Bilal Kareemi yaptigi açiklamada, ABD’nin Kabil’deki insansiz hava araci saldirisini kinayarak, ABD’nin Afganistan’in egemenligini ihlal ettigini söyledi.

ABD’nin Taliban’i bilgilendirmesi gerektigini ifade eden Kareemi, "Baskalarinin topraklarinda operasyon yürütmek dogru degil” dedi.

-IHA-
Kaynak: İHA