8 Asirlik Etkinligin Ilk Gününde Çoban Köpekleri Boy Gösterdi

Denizli’nin Çal Ilçesinde 848 yildir devam eden Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayrami etkinlikleri basladi. Etkinligin ilk gününde 200 köpegin katilimiyla güzellik yarismasi yapildi.

8 Asirlik Etkinligin Ilk Gününde Çoban Köpekleri Boy Gösterdi
Denizli’nin Çal Ilçesi, Asagiseyit Mahallesi’nde 8 asirdir gerçeklesen ve pandemi nedeniyle geçtigimiz yil temsili olarak yapilan Asagiseyit Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayrami etkinlikleri bugün basladi.

Etkinlikler kapsaminda ilk olarak 200 köpegin katilimiyla güzellik yarismasi yapildi. Çoban köpekleri boy gösterdigi yarismanin ardindan asirlardir gerçeklesen Yörük göçü temsili olarak yapildi. Yörükler, yöresel kiyafetlerini giyerek koyunlari, atlari, esekleri, at arabalari ile birlikte temsili göç etkinliginde yerini aldi. Yurt içinden oldugu gibi yurt disindan gelen misafirler de etkinlige katildilar. Renkli görüntülere sahne olan Yörük Göçünün ardindan katilimcilar yöresel müzikler esliginde dans etti.

Köpegi ile yarismaya katilan Esat Uskut, “Bizler içinde iyi gezmis oluyoruz. Köpeklerimizin irklari güzel, fizikleri düzgün, hem çalisiyoruz. Bunlara zaman ayiriyoruz, koyun ve kuzuda besliyoruz, bunlar koyunlarin içinden çikmazlar. Bekçilik yapiyorlar, birde yarismaya katiliyoruz. Nasip olursa da önümüzdeki senede gelmek istiyoruz. Insallah önümüzdeki senede 1 ve ya 2 tane getiririz. Herkesten Allah razi olsun. Güzel bir etkinlik yapilmis, bunun devamini diliyoruz” ifadelerini kullandi.

Etkinlikler için Amerika’dan geldigini belirten J.ordan Roose, “Amerika’da yasiyorum, Türkiye’ye 2. gelisimiz bu seferde yarisma içinde gelmis olduk. Yarismayi görmek istemistik. Türkiye’den çok arkadaslarimiz var. Köpek yetistirici arkadaslarimiz onlar ile platformunda tanisiyoruz, burada da yüz yüze tanismak istedik. Benim kendi köpegim burada yarismiyor, arkadasimin köpegi için geldim. Çok güzel hissediyorum. Güzel insanlarla tanismak bu yarismaya katilmak, görmek bizi çok memnun etti” dedi.

Kaynak: İHA