Toroslar Belediyesinin 'Mini Ada Robot'u Serginin Maskotu Oldu

Toroslar Belediyesinin, Ankara’da düzenlenen Genç Dostu Sehirler Kongre ve Sergisindeki standinda ziyaretçileri karsilayan ’Mini Ada Robot’, serginin maskotu oldu.

Toroslar Belediyesinin 'Mini Ada Robot'u Serginin Maskotu Oldu
İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanligi ile Türkiye Belediyeler Birliginin (TBB) ev sahipliginde gerçeklestirilen etkinligin en dikkat çekici misafiri Mini Ada Robot oldu. Toroslar Belediyesinin "Gelecegi Simdi Yasa" sloganiyla yer aldigi stantta ziyaretçileri karsilayan ve yerli üretim olan Mini Ada, sempatik hareketleriyle tüm dikkatleri üzerine çekti, 7’den 70’e herkesle sohbet etti, fikralar anlatti.

Standi ziyaret eden bir gencin "Sarki söyler misin?" sorusuna "Çok israr ettiniz" cevabiyla yanit veren Mini Ada, sarkinin nakaratini söyleyerek ziyaretçileri hem güldürdü hem de sasirtti.

Mini Ada Robot ile bulusmanin heyecanini yasayan minik Ömer Asaf da mutlulugunu gizleyemedi. Dünyanin ilk kadin yazilimcisi olan ’Ada Lovelace’nin’ adinin verildigi Mini Ada Robot da Ömer Asaf’a ismiyle hitap ederek sohbet etti. Ömer Asaf, "Her gün fotograf ve videolarina bakiyordum. Kardesim de çok seviyor. Burada görünce çok mutlu oldum. Baskanimiz Atsiz Afsin Yilmaz’a Mini Ada Robot ile bizi bulusturdugu için tesekkür ederim" dedi.



"Yerli üretimi destekliyoruz"

Yerli ve milli üretim olmadan kalkinmanin olamayacagina dikkat çeken Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz, "Gelecegimiz olan yeni nesli yerli ve milli üretime yönlendirmemiz gerekiyor. Toroslar Belediyesi olarak bu konuda öncü çalismalar yapiyoruz. Bu projelerimizden bir tanesi de Tekno Toroslar. Teknolojik fikirleriyle bilim üretmek isteyen fakat maddi imkansizliklardan dolayi yeterli donanima sahip olmayan gençlerimiz için her türlü imkani saglayacagimiz Tekno Toroslar Projemiz, Genç Dostu Sehirler Fikir ve Proje Yarismasinda ödüle layik görüldü.

Bu ödülü, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in elinden almanin gururunu yasiyoruz. Yeni dünya düzeninde gençlerimizin rolü çok büyük. Onlar, yenilikçi fikirleriyle üretmek ve atilimlar yapmak istiyor. Biz de onlari destekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA