TDP Genel Baskani Sarigül, Partisinin Sakarya Il Kongresine Katildi

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, "Türkiye Degisim Partisi, haksizliklara karsi, sisteme karsi baskaldiran bir partidir, dipten gelen bir dalgadir." dedi.

TDP Sakarya 1. Olagan Il Kongresi'ne katilan Sarigül, burada yaptigi konusmada, iktidara geldiklerinde "Deprem ve Dogal Afetler Bakanligi" ile "Engelliler Bakanligi"ni kuran parti olacaklarini söyledi.

Sarigül, partilerinde alin teri dökmeyen, emek harcamayan, il baskanligindan gelmeyen hiç kimsenin atama ve tayinle milletvekili olamayacagini anlatarak, "Ülkemizin düzelmesi için önce siyasetin düzelmesi lazim. Siyaset düzelmeden ülkeyi asla ve asla düzeltemezsiniz." dedi.

Hükümete yönelik elestirilerde bulunan Sarigül, "Türkiye Degisim Partisi olarak yoksullugu, issizligi ve haksizligi yok edecegiz. Türkiye Degisim Partisi, haksizliklara karsi, sisteme karsi baskaldiran bir partidir, dipten gelen bir dalgadir. TDP sol bir parti degildir. Atatürk milliyetçiligini savunan, Cumhuriyet'in degerlerini gelistirerek koruyan, inançlara saygili, laiklikten asla taviz vermeyen, üretimi destekleyen, esnafimizin, sanayicimizin, tüccarimizin yaninda olan, alin teri ve emegin hakkini her zaman savunan, evrensel hukuk kurallarina her zaman saygi duyan, hudut ve bayrak birligi diyen, Türkiye Cumhuriyeti'nin en demokratik kitle partisidir." ifadelerini kullandi.

Mevcut il baskani Fahri Yildiz'in güven tazeledigi kongreye, partinin genel baskan yardimcilari, bazi sehirlerden il baskanlari ve il yönetiminin yani sira Liberal Demokrat Parti, IYI Parti, Deva Partisi, Yeniden Refah Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi'nden yöneticiler de katildi.

Kaynak: AA