Bakanlar Mus Ve Ersoy, Karadag'da Fatih Mehmet Medresesi'ni Ziyaret Etti

Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Karabag'a gelen Ticaret Bakani Mehmet Mus ile Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Fatih Mehmet Medresesi'ni ziyaret etti.

Tuzi sehrindeki medreseye gelen Bakan Mus ve Ersoy, Karadag Islam Birligi Baskani Rifat Fejziç'ten yapilan çalismalara iliskin bilgi aldi.

Daha sonra düzenlenen törende Cumhurbaskani Erdogan'a Müslümanliga katkilarindan dolayi "Hüseyin Pasa" ödülü verildi. Yogun programi nedeniyle törene katilamayan Erdogan'in ödülünü Bakan Mehmet Nuri Ersoy aldi.

Burada konusan Ersoy, Cumhurbaskani Erdogan'in bu programa katilmayi özellikle istemesine ragmen yogun görüsmeleri nedeniyle katilamadigini söyledi.

Türkiye'nin, Karadag'in ekonomik olarak güçlü olmasini ve Avrupa Birliginde yerini almasini destekledigini vurgulayan Ersoy, bu kapsamda, Kültür ve Turizm Bakanligina bagli Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi (TIKA) üzerinden bugüne kadar Karadag'da 400'den fazla proje gerçeklestirdiklerini aktardi.

Ersoy, Rifat Fejziç'in Cumhurbaskani Erdogan'dan Islam Kültür Merkezi talebinin oldugunu, bu projenin de en kisa sürede gerçeklestirilecegini belirtti.

Bakan Ersoy'a ayrica Cumhurbaskani Erdogan'a iletilmek üzere Ayasofya-i Kebir Cami-i Serifi'nin tablosu da hediye edildi.

Kaynak: AA