Atasehir'deki Halde Sebzeleri Çöpe Atan Yabanci Uyruklu Kisi Geri Gönderme Merkezine Teslim Edildi

Is yeri sahibi F.K.'ye yabanci uyruklu, sigortasiz isçi çalistirdigi gerekçesiyle para cezasi kesildi

Atasehir Sebze ve Meyve Halinde kasalarda bulunan sebzeleri çöpe atan yabanci uyruklu kisi, sinir disi edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edildi, is yeri sahibine ise para cezasi uygulandi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü ekipleri, bazi sosyal medya hesaplarinda, bir kisinin yüklü miktarda sebzeyi kasalardan çöp arabasina döktügü görüntülerin paylasilmasinin ardindan çalisma baslatti.

Ekipler, söz konusu olayin 19 ile 23 Temmuz tarihleri arasinda Atasehir'deki sebze meyve halinde faaliyet yürüten bir is yerinde meydana geldigini, sebzeleri çöp arabasina döken kisinin de burada çalisan yabanci uyruklu K.J. oldugunu tespit etti.

Is yerinde yapilan kontrollerde K.J'nin sigortasiz çalistirildigi belirlendi.

Ekipler, K.J. ve is yeri sahibi F.K.'yi gözaltina aldi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan K.J. sinir disi edilmek üzerine geri gönderme merkezine teslim edildi, is yeri sahibi F.K.'ye ise yabanci uyruklu, sigortasiz isçi çalistirdigi gerekçesiyle para cezasi kesildi.

- "Bozulmus olan 2 ton kabagin iki farkli günde çöpe döküldügü görüldü"

Istanbul Büyüksehir Belediyesince (IBB) yapilan açiklamada, Atasehir Sebze ve Meyve Haline iliskin sosyal medyada paylasilan görüntülerin ardindan inceleme baslatildigi belirtildi.

Açiklamada, söyle denildi:

"Sorusturmada, Istanbul Büyüksehir Belediyesi Hal Müdürlügü yetkilileri ile Ticaret Bakanligi Il Ticaret Müdürlügü görevlileri ile Anadolu Yakasi Cumhuriyet Savciligi tarafindan görevlendirilen asayis büro polisi yer aldi. Tespitlerde satisa arz edilen ancak satilamayan ve bekleme sonucunda bozulmus olan ürünlerin belediye çöp aracina dökümünün yapildigi anlasildi. Hal kayit sistemi üzerinden yapilan gelen ve satilan ürün karsilastirmasi, firma ilgililerinin ve çöp kamyonu soförünün beyanlarindan, gida güvenirligini yitirmis ve bozulmus olan 2 ton kabagin Kurban Bayrami öncesi ve sonrasi iki farkli günde çöpe döküldügü görüldü. Öte yandan haller, mallarin arz ve talebine bagli olarak, serbest rekabet sartlari içerisinde, fiyat olusumunun saglandigi borsalardir. Hal yasasi geregi, gerek Ticaret Bakanligi, gerekse belediyeler serbest rekabetin engellenmesine dönük olusum ve eylemlere müsaade etmemektedir."
Kaynak: AA