Antalya'da 60 Caretta Caretta Yavrusunun Ölü Bulundugu Otelle Ilgili Sorusturma Baslatildi

Antalya'da sahile konulan ahsap yürüme yoluna sikisarak 60 caretta caretta yavrusunun ölü bulundugu otelle ilgili ekipler inceleme gerçeklestirdi.

Serik Cumhuriyet Bassavciligi, Belek turizm merkezinde, yumurtadan çikan 60 yavru deniz kaplumbagasinin, bir otelin kumsala koydugu ahsap yürüme bandinin altinda sikisarak öldügünün tespit edilmesi üzerine adli ve idari islem baslatildi.

Ekolojik Arastirmalar Dernegi (EKAD) Baskani ve Hacettepe Üniversitesi Ögretim Görevlisi Dr. Ali Fuat Canbolat, yaptigi açiklamada, Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü, Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügü ve Emniyet Müdürlügünden gelen ekiple otelde inceleme yaparak, rapor tuttuklarini belirtti.

EKAD olarak hazirladiklari teknik raporlari üç kurumun yetkililerine de teslim ettiklerini anlatan Canbolat, sunlari kaydetti:

"65 metreye kadar sunlari yapamazsin, diye yasada belirtiliyor. Ama biz de tesislerin magduriyet yasamamalari adina, bu bölgede yuvalarin yüzde 95'inin ilk 35 metrede olusmasi nedeniyle özellikle 35 metrede bu tür faaliyetlerin yapilmamasini istiyoruz. Ilk 35 metrede semsiye, sezlong, yürüme bandi, gölgelik, su sporlari tesisleri vesaire bu alanlara koymayin, diye uyariyoruz. Bu olayin böyle sonuçlanmasinin nedeni buna dikkat edilmemesi. Bizim söyledigimiz 35 metre kuralina uyulsa zaten böyle bir sorun yasanmayacakti."

Ayni bölgede baska bir otelin kullandigi kumsalda yine yürüme bandi altinda kalan yuvadan çikan 71 caretta caretta yavrusunu ise son anda canli kurtardiklarini bildiren Canpolat, bu otelle ilgili de rapor tutuldugunu vurguladi.

Kaynak: AA