ABD, Afganistan'daki Saldirida Iki Üst Düzey DEAS Mensubunun Öldürüldügünü Açikladi

ABD Genelkurmay Baskanligi Bölgesel Operasyonlar Direktör Yardimcisi Tümgeneral William Taylor, ABD güçlerinin Afganistan'in Nangahar ilinde DEAS'in Afganistan koluna yönelik düzenledigi saldirida 2 üst düzey DEAS mensubunun öldügünü, birinin ise yaralandigini açikladi.

Tümgeneral Taylor, Savunma Bakanligi (Pentagon) Sözcüsü John Kirby ile ortak düzenledigi basin toplantisinda, Afganistan'daki son gelismelere iliskin degerlendirmelerde bulundu.

ABD'li general, Amerikan ordusuna ait insansiz hava araçlariyla Nangahar'da düzenlenen saldiriya iliskin "Iki üst düzey DEAS hedefinin öldürüldügünü, birinin de yaralandigini teyit ediyorum ve bildigimiz kadariyla herhangi bir kayip yok." dedi.

Öldürülen terör örgütü DEAS mensuplarina iliskin baska detay vermeyen Taylor, öldürülen kisilerin persembe günü Kabil'deki terör saldirisi ile dogrudan iliskili olup olmadigini bilmedigini söyledi.

Kirby ise saldirinin sadece ABD istihbaratinin verdigi bilgi üzerinden düzenlendigini ve Taliban'dan bu konuda herhangi bir destek almadiklarini dile getirdi.

ABD güçlerinin Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararasi Havalimaninda tahliyelere devam ettigini kaydeden Kirby, ABD askerlerinin de tahliye edilmeye baslandigini kaydetti.

Kabil'de 5 bin civarinda ABD askeri oldugu biliniyordu.

Kaynak: AA