ABD Ulusal Güvenlik Danismani Sullivan Ve Irak Disisleri Bakani Hüseyin Telefonda Görüstü

ABD Ulusal Güvenlik Danismani Jake Sullivan ve Irak Disisleri Bakani Fuad Hüseyin yaptiklari telefon görüsmesinde "is birliginin sürdürülmesi" mesaji verdi.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne yaptigi yazili açiklamada, Sullivan ile Hüseyin'in bugün bir telefon görüsmesi gerçeklestirdigini bildirdi.

Sullivan'in Irak'in, Kabil Havalimanindaki terör saldirisinin ardindan yaptigi bassagligi açiklamasi için mütesekkir oldugunu ilettigine isaret eden Horne, "Iki isim, Irak'in bölgedeki önemli rolünü ve Irak hükümetinin ülkeleri bir araya getirerek tansiyonu düsürme yönündeki önemli diplomatik çabalarini görüstü." ifadesini kullandi.

Horne, Sullivan'in, ABD Baskani Joe Biden'in yakin zamanda Bagdat'ta yapilacak bölgesel toplantiya destek verdigini dile getirdigini aktararak, Sullivan ve Hüseyin'in geçen ay Washington'da yapilan Stratejik Diyalog toplantisi kapsaminda mutabik kalindigi üzere Irak'ta DEAS'in yeniden alan bulmamasi için güvenlik ortakliginin sürdürülmesi konusunda da ayni fikirde oldugunu kaydetti.

Sullivan ve Hüseyin'in DEAS'in finansmani, propagandasi ve yabanci teröristlerin dolasimi ile mücadelede küresel ortaklar ile is birligini sürecegini vurguladigini belirten Horne, Biden'in Irak'a destegini sürdürecegini bildirdi.

Kaynak: AA