Afganistan'in Baskenti Kabil'de 6. Patlama Meydana Geldi

Taliban, terör saldirilarinin sonrasindaki patlamalarin ABD güçlerinin ekipman imha islemi oldugunu açikladi.

Afganistan'in baskenti Kabil'de terör saldirilarinin ardindan 4 patlama meydana gelirken, Taliban bunlarin ABD güçlerinin kendi ekipmanlarini imha islemi oldugunu açikladi.

Kabil'deki AA muhabirinin bildirdigine göre, terör saldirilarinin ardindan havaalanina yakin bölgelerden 4 patlama sesi daha geldi. Bunlardan en siddetli patlama 6'ncisinda hissedildi.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, bombali terör saldirilari disindaki patlamalar için, "ABD güçlerinin havaalani içinde kendi ekipmanlarini imha ettigini" duyurdu.

BBC, üst düzey bir saglik yetkilisine dayandirdigi haberinde, ilk iki bombali saldirida en az 60 kisinin öldügünü ve 140 kisinin yaralandigini duyurmustu.

Kabil'deki Ilk Yardim Hastanesinin Twitter hesabindan yapilan açiklamada, aralarinda çocuk ve kadinlarin oldugu yaralilarin gelmeye devam ettigi bildirilmisti.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid ise Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, saldiriyi "güçlü bir sekilde" kinadiklarini ve olayin "ABD güçleri tarafindan güvenligin saglandigi alanda" meydana geldigini bildirmisti.

Associated Press, ismini paylasmayan ABD'li yetkililerin, patlamanin kesinlikle DEAS tarafindan gerçeklestirildigine inandiklarini aktarmisti.
Kaynak: AA