Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi 30 Agustos Zafer Bayrami'ni Dijital Gösterimle Kutluyor

Büyük taarruzun 99. yilinda düzenlenen '30 Agustos Dijital Gösterimi' yarin Marmaray Yenikapi Istasyonunda açilacak

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi tarafindan 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla düzenlenen "30 Agustos Dijital Gösterimi" yarin Marmaray Yenikapi Istasyonunda açilacak.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi tarafindan Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasindaki Türk ordusunun 30 Agustos 1922'de zaferle neticelendirdigi Büyük Taarruz'un 99. yilinda, "30 Agustos Dijital Gösterimi" düzenleniyor.

'360 Kültür Sanat' etkinlikleri kapsaminda gerçeklestirilecek olan gösterim Marmaray Yenikapi Istasyonunda yarin saat 11.00'de açilacak.

Bagimsizlik mücadelesini unutturmamak adina, yeni iletisim araçlari kullanilarak hazirlanan sergide, 30 Agustos'ta Türk milletinin kazandigi zafer anlatilacak.

Anadolu'nun kapilarini düsmana kapatan bu tarih, çesitli dönem fotograflari ve arsiv görüntüleriyle zenginlestirilen üç boyutlu hologram filmle anlatilacak.

Büyük Taarruz'un akillarda kalan kareleriyle tarihe bir yolculuk yapma imkani sunan "30 Agustos Dijital Gösterimi", 19 Eylül’e kadar 11.00 ile 19.00 saatleri arasinda Marmaray Yenikapi Istasyonunda ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Ziyaretler, Kovid-19 salginina karsi gerekli tedbirler alinarak yapilacak.
Kaynak: AA