Malazgirt'teki '950. Yilinda Malazgirt Zaferi Uluslararasi Sempozyumu' Sona Erdi

Mus'un Malazgirt ilçesinde düzenlenen "950. yilinda Malazgirt Zaferi Uluslararasi Sempozyumu" sona erdi.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne bagli Malazgirt ögrenci yurdu konferans salonunda gerçeklestirilen sempozyumun son oturumuna, Mus Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat baskanlik yapti.

Rektör Polat, yaptigi konusmada, Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Tarih Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Çevik'in bilimsel danismanligini yürüttügü "Malazgirt Savas Alaninin Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Arastirma Projesi"nde yer alan tüm akademisyenlere tesekkür etti.

Düzenledikleri sempozyumun Mus ve Malazgirt için çok önemli oldugunu ifade eden Polat, söyle konustu:

"Iki yil önce trafik kazasinda hayatini kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun hocamizin bir sözü vardi. 'Biz bugün buraya helallesmeye geldik' derdi. Bizler de bu vatan topragi ile Sultan Alparslan'in torunlariyla helallesmeye geldik. Burada yasayan insanlar Sultan Alparslan'in evlatlaridir. Ben Sultan Alparslan'in adini tasiyan bir üniversitenin rektörü olmaktan gurur duyuruyorum. Yurt içi ve yurt disindan bir çok akademisyen Malazgirt ilçesinde Sultan Alparslan'i anlatti. Çok güzel ve verimli bir sempozyum oldu."

Malazgirt Kaymakami Yigit Yasar Demirer de sempozyuma katilan akademisyenlere tesekkür ederek, "3 oturumda biten sempozyumdaki tüm bilgileri tekrar okuyacagim. Sempozyum sayesinde ufuk açici bir bilgiye sahip olduk. Ilçemiz adina güzel bir sempozyum oldu." dedi.

Sempozyum, Rektör Polat'in akademisyenlere tesekkür belgesi vermesiyle son buldu.

Kaynak: AA