Israil Gazetesi Açiklamasi Bennett-Biden Görüsmesinin Ana Gündem Maddesi Iran Olacak

Israil Basbakani Naftali Bennett ile ABD Baskani Joe Biden arasinda 26 Agustos'ta yapilacak görüsmenin ana gündem maddesini Iran konusunun olusturacagi bildirildi.

Times Of Israel gazetesinde yer alan haberde, adi açiklanmayan üst düzey bir Israilli yetkilinin 26 Agustos'ta Beyaz Saray'da yapilacak Bennett-Biden görüsmesine iliskin yerel basina degerlendirmelerde bulundugu belirtildi.

Söz konusu yetkili, iki liderin görüsmesindeki ana gündem maddesini Iran konusunun olusturdugunu ifade etti.

Israilli yetkili, görüsmede Bennett'in Biden'a 2015'teki nükleer anlasmaya geri dönmeden hem Iran'in nükleer programi hem de bölgesel faaliyetlerinin önünü kesmek için bir strateji sunacagini dile getirdi.

Yetkili, Bennett'in ABD Baskani'ni 2015'te Iran ile yapilan nükleer anlasmaya geri dönmenin "hata" olacagi konusunda uyarma niyetinde oldugunu sözlerine ekledi.

Bennett 22 Agustos'taki kabine toplantisi öncesi yaptigi açiklamada, Beyaz Saray'daki görüsmede Biden'a Iran'in nükleer çalismalarini durdurmak için plan sunacagini belirtmisti.

ABD ziyareti için bugün Washington'a hareket edecek olan Bennett, çarsamba ABD Disisleri Bakani Antony Blinken ve Savunma Bakani Lloyd Austin ile bir araya gelecek.

Kaynak: AA