Ingiltere'de Sokak Sanatçisina Polis Siddeti

Ingiltere’nin güneyinde bulunan Bournemouth kentinde polisin, sokak sanatçisina siddet uyguladigi anlar çevredeki vatandaslar tarafindan anbean kayit altina alindi.

Ingiltere'de Sokak Sanatçisina Polis Siddeti


Ingiltere’nin Bournemouth kentinde polis, bir sokak sanatçisina siddet uyguladi. Bölgedeki kisiler tarafindan kaydedilen görüntülerde, 5 polisin sokak sanatçisini etkisiz hale getirmeye çalisirken siddet uyguladigi görüldü.

Bölgedeki kisiler tarafindan kaydedilen görüntülerde, 40’li yaslarindaki adamin polis siddeti üzerine defalarca "üzgünüm" diye bagirdigi duyulurken, olay yerindeki görgü taniklari ise polisin tutuklama sirasinda "açikça kaba kuvvet" kullandigini ifade etti.



Geçtigimiz cumartesi günü yerel saat ile 17:00’de gerçeklesen olayda, polis tarafindan etkisiz hale getirilen ve darp edilen sokak sanatçisinin hastaneye kaldirildigi bildirildi.

Dorset polisi tarafindan olayla ilgili yapilan açiklamada, bir sokak müzisyenin halka açik yerlerde yasa disi performans sergiledigi ve bölgeyi terk etmesi istendiginde karsi gelerek kavga çikardigi belirtildi. Polis, adamin saldirganlasmasi üzerine ekiplerin müdahale ettigini ve adamin saldiri süphesiyle gözaltina alindigini bildirdi. Polis ayrica, bir aramanin ardindan gözaltina alinan sahsin üzerinde bir tür uyusturucu bulundurdugunu da aktardi.

Bournemouth’taki Polis Basmüfettisi Mark Callaghan, "Bu olayin bir bölümünü gösteren videolarin farkindayiz. Ön cephedeki memurlar, bu tür durumlarla kendi baslarina ilgilenirken ve olayin büyümesini engellemek için gereken eylemleri uygularken zor bir is ile karsi karsiya kaliyor. Videoda gösterildigi gibi, müdahaleye yardimci olmak için baska memurlar katildi.

Tutuklamaya direndigi bildirilen bir kisiyle karsi karsiya kalindiginda, birkaç memurun bu tür bir olaylarla ilgilenmesi, hem kendi güvenligi hem de bireyin güvenligini saglamak için daha güvenlidir" dedi.

Kaynak: İHA