Goldman Sachs, Subelerine Giriste Kovid-19 Asisini Zorunlu Hale Getirdi

ABD'nin önde gelen yatirim bankasi Goldman Sachs, ABD'deki ofislerine giren herkesin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asilarinin tamamlanmis olmasi gerektigini bildirdi.

New York Times gazetesinin yayimladigi iç yazismaya göre Goldman Sachs yönetimi, 7 Eylül’den itibaren müsterileri dahil olmak üzere subeler ve ofisleri kullanan herkesin asilarinin tamamlanmis olmasini zorunlu kildi.

ABD Gida ve Ilaç Dairesinin (FDA) Pfizer-BioNTech Kovid-19 asisina tam onay vermesinden bir gün sonra yaptigi açiklamayla, Goldman Sachs Wall Street’te Kovid-19'a karsi asi zorunlulugu getiren ilk büyük finans kurulusu oldu.

Goldman Sachs, 7 Eylül'den sonra asilari tam olmayan personelinin evden çalisacagini, ayrica asililardan da her hafta Kovid-19 testi talep edeceklerini duyurdu. ABD’de 20 bin kisiye istihdam saglayan sirket, ofislerinde maske kullanimini da zorunlu hale getirdi.

ABD Baskani Joe Biden, FDA'nin kararinin ardindan, sirket yöneticilerine seslenerek "Asi zorunlulugu için FDA'nin asilara onay vermesini bekliyorsaniz, size çagri yapiyorum, artik asiyi zorunlu hale getirin." demisti.

Kaynak: AA