Beyaz Saray Açiklamasi Afganistan'dan Tahliye Edilen Amerikan Vatandaslarinin Sayisi 4 Binden Fazla

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Afganistan'dan bugüne kadar tahliye edilen Amerikan vatandaslarinin sayisini 4 binden fazla oldugunu açikladi.

Psaki, Beyaz Saray'da düzenledigi basin toplantisinda ilk kez Afganistan'dan tahliye edilen Amerikan vatandaslarinin sayisina iliskin net rakam paylasti.

Ulasabildikleri herkese ulasarak Afganistan'dan tahliye sürecini yürüttüklerini belirten Psaki, "Bugüne kadar 4 binden fazla ABD pasaportlu kisiyi tahliye ettik. Vatandaslarin aileleri de eklendiginde bu rakam artiyor." dedi.

Taliban'in bugün yaptigi ve Afganistan'dan ayrilmak isteyenlerin havalimanlarina erisimi kisitlayacagi yönündeki açiklamasini da degerlendiren Psaki, kendileriyle çalisan ve Özel Göçmen Vizesi alma hakki bulunan kisilerin güvenli sekilde havalimanina ulasmasi için çalistiklarini vurguladi.

ABD'nin Afganistan'dan 31 Agustos'ta tamamen çikma takvimine bagli kaldigini vurgulayan Psaki, "Askerlerimizin toparlanmasi için biraz zamana ihtiyacimiz olacak." degerlendirmesiyle tahliyelerin daha önce durabileceginin sinyalini verdi.

Beyaz Saray bugün yaptigi açiklamada 14 Agustos'tan bu yana yaklasik 58 bin 700 kisinin Afganistan'dan tahliye edildigini açiklamisti.

Kaynak: AA