DSI'nin Yatirimiyla Çorum'un 2050'Ye Kadarki Içme Suyu Ihtiyacinin Karsilanmasi Hedefleniyor

Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürü Kaya Yildiz, insasi devam eden Koçhisar Baraji 2. Kisim Içmesuyu Isale Hatti'nin tamamlanmasiyla Çorum'un 2050 yilina kadarki içme ve kullanma suyu ihtiyacinin karsilanacagini bildirdi.

Yildiz, yaptigi yazili açiklamada, DSI'nin Çorum'da yaptigi yatirimlarla münbit topraklarin suyla bulusturuldugunu, vatandaslara içme ve kullanma suyu temin edildigini belirtti.

Çorum'da son dönemde DSI Genel Müdürlügünün yatirimlarinin artmasinin bölgedeki tarimsal faaliyetlerin gelismesinde ve içme suyu ihtiyaçlarinin karsilanmasinda önemli rol oynadigini vurgulayan Yildiz, "Bu kapsamda devam eden Çorum Koçhisar Baraji 2. Kisim Içme Suyu Isale Hattinin tamamlanmasiyla Çorum il merkezinin 2050 yilina kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyaci karsilanacaktir." ifadesini kullandi.

Yildiz, yatirimla ilgili su bilgileri paylasti:

"Koçhisar Baraji'ndan alinacak yillik 12,12 milyon metreküp su, 53 kilometre uzunlugundaki isale hatti vasitasiyla Çorum il merkezine içme suyu olarak verilecektir. Isale hatti insaatinda 45 bin 550 metre boru temin edilmis, 11 yatay sondaj yapilmis ve 34 bin 165 metre boru dösenerek yüzde 64 fiziki gerçeklesme saglanmistir. 2021 yilinda tesisin tamamlanmasi planlanmaktadir. Tesisin tamamlanmasi ile Çorum ilinde yasayan vatandaslarimiza kaliteli içme suyu temin edilecektir."???????

Kaynak: AA