Kaçak Yaban Keçisi Avlamaya Çalisan Avcilara 10 Bin Lira Ceza

Antalya’nin Akseki ilçesinde kaçak av yaparken yakalanan 3 kisiye toplam 10 bin lira ceza uygulandi.

Kaçak Yaban Keçisi Avlamaya Çalisan Avcilara 10 Bin Lira Ceza
Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü 6. Bölge Müdürlügü Akseki Sefligine yapilan ihbari degerlendirerek Akseki Ilçe Jandarma Karakol Komutanligi, Ibradi Doga Koruma ve Milli Parklar Sefligi, Ibradi Ilçe Jandarma Karakol Komutanligi isbirligi halinde yapilan operasyonda, Akseki Ilçesi Sinanhoca köyü Dolay mevkisinde yaban keçisi avi yapmaya çalisan 3 kisiyi yakaladi.

Akseki Doga Koruma ve Milli Parklar Sefi Mestan Hisarkaya koordinasyonunda yakalanan 3 kisiden birisinde yivli av tüfegi tespit edildi. Tüfegin baska bir sahsin üstüne bulundurma ruhsatli oldugu tespit edilerek Akseki Murtiçi Ilçe Jandarma Karakol Komutanligina teslim edildi.

10 bin TL ceza

Kaçak yaban keçisi avindan dönen 3 sahsa korunan türü avlamak, korunan alanda avlanmak, yasak sürelerde ve zamanlarda avlanmak, belgesiz avlanmak gibi maddelerinden idari para cezasi uygulanmak üzere idari yaptirim karar tutanagi düzenlendi.

Sahislara toplam 10 bin lira ceza uygulandi. Akseki Doga Koruma ve Milli Parklar Sefligi av koruma kontrol faaliyetlerinin araliksiz devam ettigi ve kaçak avcilara karsi arazi denetimlerinin siklastirildigi bildirildi.

Kaynak: İHA