GÜNCELLEME - Çorum'da Berber Dükkaninda 4 Kisiyi Rehin Alan Zanli Ikna Edilerek Gözaltina Alindi

DETAYLAR VE ZANLININ GÖZALTINA ALINMASI EKLENDI.

Çorum'da bir berber dükkaninda 4 kisiyi pompali tüfekle rehin alan zanli, polisin yaklasik 5 saat süren çabasi sonucu ikna edildi.

M.Y, pompali tüfekle geldigi Albayrak Caddesi'ndeki bir berber dükkaninda esinden bosanmasindan sorumlu tuttugu is yeri sahibini bulamayinca vitrine ates ettikten sonra 2 çalisan ile 2 müsteriyi rehin aldi.

Silah seslerinin duyulmasi üzerine bölgeye hareket eden polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldi.

Zanli, çocugu ile is yeri sahibinin dükkana gelmesi sartiyla rehineleri birakacagini söylemesi üzerine polis ekipleri çalisma baslatti.

Olay yerine gelen akrabalarinin da yardimiyla rehineleri birer saat arayla serbest birakan zanli, son rehineyi serbest birakmasinin ardindan tüfegi kendisine dogrultarak, çocugunun yanina getirilmesini istedi.

Olay süresince 7 kez ates eden zanli, son rehineyi birakmasi sonrasinda yaklasik bir saat süren çabanin ardindan tüfegini birakarak polislere teslim oldu.

Berber dükkanindan alinarak ekip otosuna bindirilen zanli, saglik kontrolü için Hitit Üniversitesi Erol Olçok Egitim ve Arastirma Hastanesi'ne, ardindan ifade islemleri için polis merkezine götürüldü.

Il Emniyet Müdürü Mehmet Gülser de uzun süre olay yerinde bulunarak, çalismalari yönetti.

Gülser, olayin kontrol altina alinmasinin ardindan gazetecilere, zanlinin yasadigi psikolojik sorunlar nedeniyle bir olay yasandigini belirterek, "Arkadaslarimiz kimseye herhangi bir zarar gelmeden kurtarilmalarini sagladi. 4 rehine vardi, en son bire kadar düsmüstü. Son rehineyi aldiktan sonra kendisine zarar gelmesin diye bir müddet müdahale etmedik, ikna ederek teslim olmasini sagladik." dedi.

Kaynak: AA