Azerbaycanli Gazeteciler Bozkurt'taki Sel Felaketini Aktarmak Için Çalisiyorlar

Foto muhabiri Aziz Karimov: 'Ister Azerbaycan'da ister Türkiye'de yasayan vatandaslar olarak aciniz, acimiz, kederiniz, kederimizdir. Onun için bu aciyi görüp buraya geldik'

RECEP BILEK - CIHAN OKUR - Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yasanan sel felaketini, Azerbaycan ve dünya kamuoyuna aktarmak için Bozkurt'a gelen Azerbaycanli gazeteciler, çalismalarini sürdürüyor.

Azerbaycan'da görev yapan Getty Images foto muhabiri Aziz Karimov ile Azerbaycan'da yayin yapan REAL TV'nin foto muhabiri Famil Mahmudbayli, felaketi aktarmak için üç gün önce Bozkurt'a geldi.

Sahada çalismalarini sürdüren foto muhabirleri, çektikleri görselleri, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanliginin selden sonra ilçede kurdugu Basin Merkezi'nden ülkelerine ve dünyaya servis ediyor.

Foto muhabiri Aziz Karimov, AA muhabirine, Bozkurt'a 3 gün önce gelerek çalismaya basladiklarini söyledi.

Karabag Savasi'nda Türk gazetecilerin Azerbaycan'da çalistigina isaret eden Karimov, "Buradaki acilari birlikte paylasmaya, birlikte dünyaya ulastirmak için geldik. Burada polislerle, arkadaslarla çalisiyoruz. Bugün ve yarin burada olacagiz. Azerbaycan'a dönecegiz. Türkiye'de yangilar ve selin oldugunu televizyondan duyduk. Yanginlara yetisemedik ama sel olunca planladik, gelmeyi kararlastirdik. Burada insanlar, Azerbaycan'dan geldigimizi söyledigimizde bize kapilarini açtilar." dedi.

Bozkurt'a gelirken nerede kalacaklarini düsündüklerini anlatan Karimov, sunlari dile getirdi:

"Biz buraya gelirken ne yapacagiz, nerede kalacagiz diye düsünüyorduk. Ilk geldigimizde komiserler, diger arkadaslar hiçbir problem olmayacagini söyledi. Bizim çantalarimizi, malzemelerimizi özelde sakladilar. Bize, 'gidin çalisin, esyalarinizi düsünmeyin' dediler. O günden bugüne kadar hiçbir problemimiz olmadi çok rahat çalistik. Ister Azerbaycan'da ister Türkiye'de yasayan vatandaslar olarak aciniz, acimiz, kederiniz, kederimizdir. Onun için bu aciyi görüp buraya geldik. Insanlar burada ne yiyorsa biz de onu yiyoruz. Öyle otelde falan da lüks yerimiz yok. Biz simdi arkadasimla birlikte camide kaliyoruz. Yani bu problemi onlar nasil hissediyorsa biz de öyle yasiyoruz."
Kaynak: AA