Anadolu Nefesli Beslisi, Sirbistan'daki 'Tamburica Festivali'nde Sahne Aldi

Anadolu Nefesli Beslisi grubu, Belgrad Yunus Emre Enstitüsü (YEE) is birliginde Sirbistan'in Novi Sad sehrinde bulunan Petrovaradin Kalesi'nde düzenlenen "14. Tamburica Festivali"nde bas misafir sanatçi olarak sahne aldi.

Brezilya, Romanya, Kuzey Makedonya, Slovenya, Bosna Hersek, Hirvatistan ve Sirbistan’dan çok sayida sanatçinin katilimiyla düzenlenen festivalde Türkiye’yi, Anadolu'nun çok sesliligini dünyaya duyurmak amaciyla bir araya gelen Cem Önertürk (flüt), Ufuk Soygürbüz (obua), Kivanç Findikli (klarnet), Ozan Evruk (fagot) ve Hüseyin Uçar'dan (korno) olusan topluluk temsil etti.

Anadolu Nefesli Beslisi'nin festival kapsaminda icra ettigi müzik, Sirbistanli müzikseverler tarafindan begeniyle dinlendi.

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, festivalin açilisinda yaptigi konusmada, Tamburica Festivali'nin bu yilki dost ülkesinin Türkiye oldugunu animsatarak, bundan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Tamburanin, Türk müziginin tarihi açisindan da önemli bir enstrüman oldugunu vurgulayan Aksoy, "Bu yilki dost ülkenin Türkiye olmasi tesadüf degil. Iki ülke arasindaki iliskiler her geçen yil daha da güçleniyor. Türkiye'deki Sirp turistlerle, Sirbistan'daki Türk turistlerin sayisi inanilmaz bir hizla artiyor. Kapimiz size her zaman açik." diye konustu.

Novi Sad'in 2022 Avrupa Kültür Baskenti ilan edildigine isaret eden Aksoy, Novi Sad ile Türkiye'nin turizm merkezlerinden Alanya arasinda kardes sehir protokolü imzalamayi planladiklarini bildirdi.

Yarin sona erecek festivalde, katilimcilar arasindan "en iyi solist" ve "en iyi yeni tambur" sarkilari yazanlarin seçilecegi belirtildi.

Kaynak: AA