Adana'daki Yangindan Sonra Bozkurt'a Gelen 'Ates Avcisi' Elindeki Yaraya Ragmen Canla Basla Çalisiyor

Adana'daki orman yanginindan sonra Kastamonu'nun Bozkurt ilçesine selin yaralarini sarmak için gelen orman isçisi Semih Vardar, sargili eline ragmen selzedelerin yardimina kosmayi sürdürüyor.

"Ates avcilari" olarak adlandirilan orman isçileri, sel felaketinin yasandigi Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaralarin sarilmasi için mücadele ediyor.

Orman Genel Müdürlügü tarafindan ilçede sel felaketinin yasandigi ilk günden itibaren 258 araçla ve 403 personel ile çalismalara destek veriliyor.

Orman yanginlarinin söndürülmesinde ön safta mücadele eden ekipler, sel felaketinde de kamu kurumlari, evler ve is yerlerinin temizlenmesinin yani sira sokaklarin yikanmasinda görev aliyor.

Adana'nin Kozan ilçesindeki orman yangininda görev alan Niksar Orman Isletmesinde çalisan "ates avcisi" Vardar, evine döndükten sonra Bozkurt'ta geldi.

Burada bir vatandasin evinin temizlenmesi çalismalarina katilan Vardar, buzdolabini disari çikardiklari sirada elinden yaralandi.

Vardar'in derin kesikler olusan eline Bozkurt Devlet Hastanesinde dört dikis atildi.

Görevine geri dönen Vardar, arkadaslariyla ilçedeki yaralarin sarilmasi için canla basla çalismaya devam ediyor.

Vardar, AA muhabirine, Adana'daki görevinin ardindan bir hafta dinlendikten sonra Bozkurt'a geldiklerini söyledi.

Bozkurt'ta selin yaralarinin sarilmasi için devlet ve halkin birlikte mücadele ettigini belirten Vardar, "Allah devletimize zeval vermesin. Devletimiz halkinin yaninda. Her zaman müdahaleye haziriz. Gecemizi, gündüzüme katiyoruz. Çalismalarimiza devam ediyoruz. Canimizla, kanimizla, her seyimizle buradayiz. Burada enkaz kaldirma çalismalarina destek olduk. Devlet Hastanemizin temizligini yaptik. Buradayiz, her zaman görevimizin basindayiz." dedi.

Vardar, yaralandigi halde devletine ve milletine destek olmak için çalismalara devam ettigini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA