Orman Yanginlariyla Mücadele Için Dügünlerde Havai Fiseklerin Yasaklanmasi Önerildi

Bati Karadeniz Turizm Belgeli Otelciler Dernegi Baskani Halit Ergül: 'Türkiye genelinde de bunlarin yasaklanmasi lazim. Hem yangin tehlikesi olusturuyor hem dogadaki kuslari ürkütüyor. Bolu Valiligine bu konuda girisimde bulunduk'

Bati Karadeniz Turizm Belgeli Otelciler Dernegi Baskani Halit Ergül, "Orman yanginlarinin önüne geçmek için özellikle kendi otelimde havai fisekli dügün yapmiyorum, isterlerse dügünü iptal etsinler. Türkiye genelinde de bunlarin yasaklanmasi lazim." dedi.

Ergül, ülke genelinde çikan orman yanginlariyla ilgili gazetecilere yaptigi açiklamada, agacin çok önemli oldugunu, gelecek nesillere yesil dünya birakmak için herkesin elinden gelenin en iyisini yapmasi gerektigini söyledi.

Orman yanginlarinin sayisinin arttigina dikkati çeken Ergül, "Orman yanginlarinin önüne geçmek için özellikle kendi otelimde havai fisekli dügün yapmiyorum, isterlerse dügünü iptal etsinler. Türkiye genelinde de bunlarin yasaklanmasi lazim. Hem yangin tehlikesi olusturuyor hem dogadaki kuslari ürkütüyor. Bolu Valiligine bu konuda girisimde bulunduk." seklinde konustu.

Ergül, Antalya, Mugla ve Marmaris'in yanginlardan çok daha fazla etkilendigini vurgulayarak, "Hepimiz ayni geminin içindeyiz. Yaralarin sarilmasi için devlet elinden gelen gayreti gösterecek. Insallah bugünler de geçecek." dedi.

Türkiye Otelciler Birligi (TÜROB) ile toplanti yapacaklarini da bildiren Ergül, "Orada ne yapabilirsek, elimizden gelen gayreti gösterecegiz. Maddi manevi neyse, yapmaya çalisacagiz. Simdi herkes kendi bölgesini çok siki kontrol altinda tutmaya çalisiyor. Devlet de valilik de kendi önlemlerini aldi, almaya devam ediyor." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA