Memur-Sen Genel Baskani Yalçin Açiklamasi 'Temel Argümanlarimiz Ve Yaklasimlarimizla Masaya Geldik'

Sen Genel Baskani Ali Yalçin, 6. Dönem Toplu Sözlesme görüsmelerine beklentilerin karsilanmasi ve gelecege dair refah paylasiminin yapilmasina firsat taninmasi konusundaki temel argümanlari ile katildiklarini söyledi.

Memur-Sen Genel Baskani Yalçin Açiklamasi 'Temel Argümanlarimiz Ve Yaklasimlarimizla Masaya Geldik'
Memur ve memur emeklilerinin maaslarina 2022 ve 2023 yillarinda yapilacak zamlarin görüsülecegi 6. Dönem Toplu Sözlesme görüsmelerinin ilk oturumu Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanliginda yapildi. Toplantinin ardindan açiklama yapan Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin, “Uzlasmazlikla sonuçlanan 5. Dönem Toplu Sözlesme’nin üzerinden 18 ay geçti. Simdi bir yeni toplu sözlesmenin baslangicini yaptik. 2022-2023 yillarini kapsayacak olan 6. Dönem Toplu Sözlesme masasina gelirken geçmis dönemde uzlasmazlikla biten 5. Dönem Toplu Sözlesme’nin kayiplarinin giderilmesi, bugünkü beklentilerin karsilanmasi ve gelecege dair refah paylasiminin yapilmasina firsat taninmasi konusunda temel argümanlarimiz ve yaklasimlarimizla masaya gelmis bulunduk” diye konustu.

Toplu sözlesme masasinin sosyal diyalogu isletme, sosyal devlete ulasma, sosyal adaletle bulusma için en önemli zemin oldugunu dile getiren Yalçin, takvim boyutuyla bir uzlasi saglandigini ve takvimin bugünden itibaren islemeye basladigini belirtti.

Toplu sözlesme takvimine göre 12 Agustos’ta kamu görevlilerinin geneline iliskin komisyon raporu müzakere edilecek ve Kamu Isveren Heyeti teklifini sunacak. 22 Agustos’ta ise toplu sözlesme müzakereleri sonuçlandirilacak. Eger uzlasi saglanamazsa 23 Agustos’ta Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na basvuru yapilacak.
Kaynak: İHA