Büyüksehir Belediyesinin Yaz Dönemi Tiyatro Kurslari Basladi

İçel Büyüksehir Belediyesinin yaz dönemi tiyatro kurslari basladi. Pandemi nedeniyle ara verilen kurslar, yetiskin ve çocuklara yönelik olarak olusturuldu.

Büyüksehir Belediyesinin Yaz Dönemi Tiyatro Kurslari Basladi
İçel Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Kültür ve Sosyal Isler Dairesinin yaz dönemi tiyatro kurslarinda yetiskin ve çocuklar, tiyatro alaninda oyunculuk ve diksiyon dersleri aliyor. Büyüksehir’in yaz dönemi tiyatro kursuna kisa sürede 52 çocuk ve 72 yetiskin kayit yaptirdi. Çocuklar 9-11, 12-15 ve 15-17 yas olmak üzere 3 ayri yas grubuna ayrilarak oyunculuk ve diksiyon konularinda egitim aliyor. Egitimler, 10 ve 15’er kisilik gruplar halinde gerçeklestiriliyor. 3 hafta sürecek egitimin ardindan verilecek kisa ara sonrasi eylül-ekim aylarinda 2021-2022 dönemi tiyatro kurslari yeniden baslayacak.

“Birlikte bir kesif yolculugu yapacagiz”

Yetiskin kurslarindan sorumlu Sehir Tiyatrosunda oyuncu ve egitmen Ömer Faruk Ustaoglu, yeni dönem kurslari ile yeni bir kesif yolculuguna çiktiklarini söyledi.

Tiyatro kursunun detaylari hakkinda bilgi veren Ustaoglu, “Dogaçlama ve rol çalismalari yapacagiz. Basvurular basladiginda gençlerimizin, çocuklarimizin ne kadar sevdigini, merak saldigini ögrenmis olduk. Çocuk tiyatrosunda dramaya gelenlerin sayisi 52, yetiskin kurslari da 72 kisi. Biz dört tane sinif açtik. Bir yolculuga basladik, birlikte bir kesif yolculugu yapacagiz. Oyunculukta kendimizi kesfetmeye çalisacagiz” dedi.

Pandemi döneminin getirdigi sikintili süreci sanatla atacaklarini belirten Ustaoglu, “Amacimiz, pandemi döneminde sikilmis olan ruhlarimizi biraz daha rahat bir sekilde ifade edebilmek” diye konustu.



“Katilimcilar bu süreçte ruhunu müzige, resme emanet edecek”

Tiyatro disinda verilen egitimlerden de bahseden Ustaoglu sunlari söyledi:

“İçel Büyüksehir Belediyesi olarak tiyatro ile sinirli kalmiyoruz. Konservatuvarda müzik egitimleri, resim egitimleri gibi egitimlerimiz de devam ediyor. Orada da kendi islerinde usta olan hocalarimiz, resme, müzige ilgisi olan arkadaslarimizla ilgilenecekler. Bu süreçte katilimcilarimiz da ruhunu müzige, resme emanet edecek. Konservatuara hazirlanmak isteyenler bence bu sekilde az da olsa doymus olacaklar.”

“Umarim İçel’in çocuklarina, İçel’in gelecegine katkida bulunmus oluruz”

Kültür-sanat kurslarinin planlamasini anlatan çocuk kurslarindan sorumlu egitmen Naci Idisci de “Çocuk grubumuzu 3 ayri gruba ayirdik; 9-11 yas, 12-15 yas ve 15-17 yas olarak. Yaz kurslari için 3 haftalik bir programimiz var. Ondan sonrasinda dönem açildiginda eylül, ekim gibi bir senelik planimiz var. Çocuklarla kisisel gelisim dersleri, tiyatro dersleri yapmayi düsünüyoruz. Hedefimizde su an bunlar var. Umarim İçel’in çocuklarina, İçel’in gelecegine katkida bulunmus oluruz. Biz de onlara iyi bir yol, iyi bir yön göstermis oluruz. Tek dilegimiz bu” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA