Antalya'da Cesedi Bulunan Üniversite Ögrenci Azra Gülendam'in Osmaniye'deki Babaevinde Üzüntü Hakim

Hala Mine Haytaoglu: 'Kadina yönelik siddete karsi durmak için 'Ben çok basarili bir gazeteci olmak istiyorum. Duyarli bir insan olarak siddet görenlerin sesi olmak istiyorum' diyerek, babasina yalvara yalvara bu bölümü tercih etti'

Antalya'da kayip olarak aranirken ormanlik alanda cesedi bulunan Akdeniz Üniversitesi Iletisim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ögrencisi Azra Gülendam Haytaoglu'nun Osmaniye'deki babaevinde yas var.

Haytaoglu'nun aci haberinin 7 Mart Mahallesi'ndeki babaevine ulasmasinin ardindan yakinlari cenaze evine gelerek gözyasi döktü.

Haytaoglu'nun halasi Mine Haytaoglu, AA muhabirine, yegeninin daha 21 yasinda civil civil bir üniversite ögrencisi oldugunu söyledi.

Azra Gülendam Haytaoglu'nun çok duyarli bir kiz oldugunu dile getiren hala Haytaoglu, "Babasi ögretmen olmasini çok istedi. Kadina yönelik siddete karsi durmak için 'Ben çok basarili bir gazeteci olmak istiyorum. Duyarli bir insan olarak siddet görenlerin sesi olmak istiyorum' diyerek, babasina yalvara yalvara bu bölümü tercih etti." dedi.

Hala Haytaoglu, yegenini öldürdügü iddia edilen katil zanlisinin en agir cezayi almasini istedi.

Akdeniz Üniversitesi Iletisim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ögrencisi olan Azra Gülendam Haytaoglu, 28 Temmuz'da yasadigi Muratpasa ilçesindeki evinden ayrilmis, kizlarindan bir daha haber alamayan ailenin durumu Ilçe Emniyet Müdürlügüne bildirmesinin ardindan arama çalismasi baslatilmisti. Yapilan çalismada Haytaoglu'nun cesedi, ormanlik alanda gömülmüs halde bulunmus ve olayla ilgili M.M.A. gözaltina alinmisti.

Kaynak: AA