Sultangazi Belediyesindeki Yangin Tatbikati Gerçegini Aratmadi

Sultangazi Belediyesinin Sultangazi Itfaiye Amirligi koordinesinde gerçeklestirdigi yangin tatbikati gerçegini aratmadi.

Sultangazi Belediyesindeki Yangin Tatbikati Gerçegini Aratmadi
Sultangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibinin (SAK-E) de görev aldigi tatbikat Sultangazi Belediyesi Hizmet Binasi’nda gerçeklestirildi.

Tatbikatin ardindan itfaiye ekipleri, belediye personellerine ve vatandaslara yanginla mücadele egitimi verdi.

Sultangazi Belediyesinde gerçeklestirilen yangin tatbikatinda heyecan dolu anlar yasandi. Sis makineleriyle yapay duman üretilen binada, sirenlerin çalmasiyla tatbikat basladi.

Tatbikattan habersiz olan personeller ve vatandaslar, hizla çikisa yöneldi.

Daha önce aldiklari egitimler sayesinde yangin aninda ne yapilmasi gerektigini bilen belediye personeli panige kapilmadi. Öncelik, binada bulunan vatandaslarin ve risk grubundaki personelin güvenle bina disina çikarilmasina verildi.

Engelli, hamile veya kronik rahatsizligi olan risk grubundaki çalisanlar, acil durumlar için daha önceden belirlenmis olan refakatçileri esliginde binayi terk etti. Senaryo geregi binanin dördüncü katinda mahsur kalan bir personel de itfaiye ekipleri tarafindan merdiven yardimiyla kurtarildi.

Tatbikatin ardindan itfaiye ekipleri, belediye personeli ve vatandaslar için yanginla mücadele egitimi düzenledi.

Ekipler; yangin esnasinda dikkat edilmesi gerekenler, yangin tüpünün dogru kullanim sekli ve yangin yaralanmalarinda uygulanmasi gereken ilk yardim yöntemleri konularinda uygulamali egitim verdi.
Kaynak: İHA