New York Borsasi Karisik Seyirle Kapandi

New York borsasi, günü karisik seyirle tamamladi.

Kapanista Dow Jones endeksi, yüzde 0,19 azalisla 34.894,12 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,13 artisla 4.405,80 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,11 yükselisle 14.541,8 puana çikti.

ABD Merkez Bankasinin (Fed) varlik alimlarini bu yil azaltma olasiliginin artmasi ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda Delta varyantina iliskin endiselerin etkisiyle güne düsüsle baslayan endeksler, kapanisa dogru karisik bir seyir izledi.

Federal Açik Piyasa Komitesi'nin (FOMC), 27-28 Temmuz'da düzenlenen toplantisina ait tutanaklar, Fed'in varlik alimlarini bu yil içinde azaltmaya baslama hazirliklari üzerinde düsündügünü ortaya koymustu.

Dünya genelinde artan Kovid-19 vakalarinin küresel ekonomik toparlanmayi engelleyecegine iliskin korkulara ragmen politika yapicilarin bu yil tesvikleri azaltmaya baslayabilecegine dair sinyaller piyasalarda endise uyandirdi.

Öte yandan, ABD'de bugün açiklanan veriler de karisik bir görünüm sergiledi. Ülkede issizlik maasi basvurulari 17 ayin en düsük seviyesine gerilerken Philadelphia Fed Imalat Endeksi, sektörün büyümesinde yavaslama oldugunu gösterdi.

ABD Çalisma Bakanligi verilerine göre, ülkede ilk kez issizlik maasi talebinde bulunanlarin sayisi 14 Agustos ile biten haftada önceki haftaya kiyasla 29 bin kisi azalarak 348 bine düstü ve Kovid-19 salgininin yogun sekilde hissedildigi 14 Mart 2020'den bu yana en düsük seviyeyi kaydetti.

Philadelphia Fed Imalat Endeksi ise agustosta piyasa beklentilerinin aksine 19,4 seviyesine gerileyerek düsüs göstermeye devam etti. Art arda 4 aydir düsüs gösteren endeks, Aralik 2020'den bu yana kaydedilen en düsük seviyeye geriledi.

Kaynak: AA